Apple OBLIGATA sa Plateasca DESPAGUBIRI de 838 MILIOANE de Dolari intr-un Proces

apple despagubiri 838 milioane dolari

Apple este obligata sa plateasca despagubiri de 838 de milioane de dolari in SUA dupa ce a pierdut un proces cu juriu in care a fost acuzata de faptul ca a folosit fara drept tehnologiile Institutului de Tehnologie din California, Caltech.

Apple nu a fost singura companie pusa la plata, cei de la Broadcom fiind deasemenea obligati sa plateasca inca 270 de milioane de dolari pentru un total de 1.1 miliarde de dolari care ar trebui sa ajunga in conturile Caltech.

Apple si Broadcom au pierdut procesul dupa ce juriul a ajuns la concluzia ca unele chip-uri ale celei de-a doua companii foloseau tehnologii care erau protejate cu brevete de inventie ale Caltech, care nu a primit taxe de licentiere pentru folosirea lor.

Apple a vandut produse care contineau chip-uri WiFi Broadcom fabricate cu acele tehnologii, procesul deschis in 2016 vizand o varietate de produse, printre care iPhone, iPad, Mac, iMac, Apple Watch, Apple TV, HomePod, AirPort.

“Brevetele se referă la sisteme de codificare care corectează erorile în transmiterea datelor utilizate în standardul Wi-Fi 802.11. Apple și Broadcom au negat încălcarea brevetelor și au spus că școala nu are dreptul la daune semnificative, chiar dacă foloseau invențiile. Singurele probleme în fața juriului au fost dacă jetoanele Broadcom au folosit brevetele universității și, dacă da, cât de mult au fost datorate daunelor.”

Apple a pierdut procesul pentru ca juriul a considerat ca tehnologiile acelor chip-uri WiFi au ajutat Apple sa ramana competitiva pe piata telefoanelor, iar suma de 838 de milioane de dolari a fost calculata in baza celor 598 de milioane de produse vandute in SUA cu aceste chip-uri.