Dronele Chinezesti INTERZISE intr-o Masura FARA PRECEDENT

Dronele Chinezesti INTERZISE

Dronele Chinezesti au fost interzise intr-o masura fara precedent, dar care ne arata din nou cu cat de multa ura este privita in momentul de fata China, si cu ce se alege regimul de acolo pentru modul in care s-a gandit a existe.

SUA este tara in care dronele chinezesti au fost interzise complet de catre Ministerul de Interne al tarii pentru toate institutiile din subordine, iar impreuna cu ele au fost interzise si componentele pentru drone care au fost facute de catre companii chinezesti.

Interzicerea dronelor in SUA are la baza frica faptului ca ele ar putea fi folosite pentru spionaj, dar deocamdata nu e prea clar de catre cine, din moment ce ele nu prea au conexiune de internet si nu prea pot transmite date catre producatori.

Ministerul de Interne din SUA foloseste ca 800 de drone in momentul de fata, iar majoritatea sunt produse de catre compania chinezeasca DJI, iar cele care nu sunt produse de ei, au alte componente chinezesti, deasemenea interzise.

“Ministerul de Interne are la bază întreaga sa flotă de drone aeriene, unul dintre cele mai mari din guvernul federal, citând îngrijorări în ce privește riscul de securitate națională al producătorilor chinezi. Ministerul are mai mult de 800 de drone, toate fiind fabricate în China sau au piese chinezești, potrivit unei persoane familiare cu problema. Mașinile sunt folosite pentru a lupta împotriva incendiilor forestiere, pentru a analiza eroziunea, pentru a monitoriza speciile pe cale de dispariție și pentru a inspecta barajele.”

Cetatenii obisnuiti pot folosi dronele de la orice producator fara probleme, insa toate institutiile din subordinea ministerului de interne trebuie sa-si inlocuiasca dronele cu altele de la alti producatori, ceea ce va genera costuri mari pentru ele.