Soarele: Imagini NEMAIVAZUTE, Cum Arata Suprafata Stelei (VIDEO)

Soarele are publicate o serie de noi imagini nemaivazute multumita unui nou telescop ultra-performant care i-a pozat indeaproape in premiera suprafata.

Soarele are publicate imagini in premiera pe care doar cercetatorii le-au vazut abia recent dupa ce au reusit sa inregistreze pentru prima oara felul in care arata de fapt suprafata stelei care ne sustine viata in univers. Totul a fost posibil multumita celui mai mare telescop solar care a fost creat pe Pamant pentru a analiza Soarele, iar ceea ce vedem in clipul video de mai sus ne confirma faptul ca inca n-am aflat mai nimic in legatura cu aceasta stea.

Soarele pare sa aiba suprafata formata dintr-o combinatie de celule care sunt in plina miscare, iar ceea ce vedem este cu mult mai departe de ceea ce credeau multi cercetatori cu privire la stea. Cercetatorii care au analizat aceste prime imagini sustin ca noul telescop aduce o noua era in ceea ce priveste explorarea Soarelui, iar asta pentru ca tehnologia folosita este cu mult mai avansata decat oricare alta folosita pentru orice fel de alt telescop de pe Pamant.

Soarele: Imagini NEMAIVAZUTE, Cum Arata Suprafata Stelei (VIDEO)

Soarele are foarte multa plasma supraincalzita pe suprafata sa, iar forma neobisnuita pe care aceasta o ia are legatura cu modul in care este transferata caldura din interiorul stelei spre exteriorul acesteia. Plasma supraincalzita se ridica spre centrul celulelor vizibile pe suprafata de pe Soarele, ea racindu-se si scufundandu-se prin marginile acestora inapoi spre interior, procesul in sine fiind cunoscut ca unul de convexie, si se intampla constant.

Soarele va fi monitorizat constant pentru a se vedea cum se repeta acest proces, dar si felul in care el afecteaza inclusiv campurile magnetice ale soarelui, un alt segment extrem de important al cercetarii. Mai mult decat atat, telescopul va avea o important extrem de mare pentru a ne alerta in legatura cu furtunile solare care ar putea afecta dispozitivele electronice, timpul de avertizare crescand de la 48 de minute la 48 de ore, deci extrem de mult.

Soarele abia acum va incepe sa aiba unele dintre secretele sale dezvaluite, iar asta in timp ce NASA si ESA vor trimite o sonda spatiala performanta pentru a-l analiza deasemenea mult mai indeaproape.