Facebook: OBLIGATA sa Plateasca o Suma URIASA din cauza unei PROBLEME MARI

facebook despagubiri proces

Facebook este obligata sa plateasca o suma uriasa din cauza modului in care a folosit pozele pe care utilizatorii le-au incarcat in reteaua de socializare, ea utilizand un sistem de recunoastere faciala pentru a le analiza.

Facebook nu le-a spus oamenilor ca foloseste acest sistem de recunoastere faciala pentru a identifica oamenii din poze, iar in 2015 un proces a fost deschis impotriva sa, el finalizandu-se acum cu despagubiri de 550 de milioane de dolari.

Facebook a implementat o functie pentru reteaua de socializare care le oferea oamenilor recomandari pentru a aplica tag-uri pentru anumite persoane din poze, un sistem de recunoastere facial stand in spatele ei.

Facebook ar fi inregistrat date biometrice ale oamenilor fara consimtamantul acestora, iar in statul Illinois din SUA acest act este ilegal, deci un proces a fost deschis impotriva sa, iar dupa 5 ani acesta ajuns in sfarsit la un final.

Facebook a decis sa se inteleaga cu initiatorii procesului pentru a plati suma de 550 de milioane de dolari impartita la toti cei din statul Illinois care au fost afectati de problema si cer sa primeasca despagubiri, deci platile nu sunt facute automat.

“Facebook a declarat miercuri că a fost de acord să plătească 550 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces de acțiune de clasă în ceea ce privește utilizarea tehnologiei sale de recunoaștere facială din Illinois, oferind grupurilor de confidențialitate o victorie majoră care a ridicat din nou întrebări cu privire la practicile de extragere a datelor din rețeaua socială.”

Facebook nu e singura companie care a fost actionata in judecata in statul Illinois din cauza incalcarii aceleiasi legi, dar e singura care plateste despagubiri, si intr-un cuantum atat de mare.