RO-ALERT: CUTREMUR in Romania, DE CE nu s-a Trimis ALERTA

RO-ALERT cutremur

RO-ALERT nu a fost folosit noaptea trecuta de catre autoritatile din Romania pentru a-i avertiza pe cetateni in legatura cu un cutremur care a avut loc in tara, acesta avand intensitatea de 5.2 grade pe scara Richter.

RO-ALERT nu a fost conceput pentru a trimite alerte in caz de cutremur, iar asta pentru ca sistemul nu poate detecta in prealabil vreun cutremur, deci nu are cum sa alerteze populatia inainte de acest eveniment, ceea ce stiati dea.

RO-ALERT este gandit pentru a alerta populatia in cazul in care exista probleme severe dupa un cutremur, sau daca exista alte dezastre naturale, sau orice fel de evenimente care pot pune in pericol vietile oamenilor.

RO-ALERT putea fi folosit de catre autoritati pentru a ne anunta in cazul in care existau replici puternice ale cutremurului, ceea ce ar fi sugerat ca ar fi putut sa mai aiba loc unul, sau mai multe, cutremure de intensitate mare.

RO-ALERT cutremur romania

RO-ALERT nu a fost si nici nu va fi folosit vreodata pentru a ne anunta in prealabil in legatura cu vreun cutremur care are loc in Romania, iar asta pentru ca nu exista tehnologia suficient de avansata pentru a le prezite in timp util.