Android: Mesaj IMPORTANT pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android este tinta unui mesaj important pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii acum despre ceea ce se intampla.

Android stergere fisiere

Android este in centrul unui mesaj foarte important care vizeaza sute de milioane de persoane de pe intreaga planeta, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce afecteaza multa lume. Mai exact, un bug descoperit in cadrul Android 9 poate duce la stergerea fisierelor descarcate de catre utilizatori in telefoanele lor mobile, ceea ce desigur da nu e tocmai ce isi doresc oamenii care folosesc sistemul de operare, dar buguri apar in orice fel de software.

Android are aceasta problema in momentul in care un utilizator transfera fisierele din folderul “Downloads” al sistemului de operare in altul, sau in momentul in care acel fisier nu mai exista. In aceasta situatie, in momentul in care telefonul se blocheaza, Android devine putin cam confuz, si sterge fisierele mutate de catre utilizator crezand ca nu mai este nevoie de acestea, iar asta fara vreo avertizare prealabila facuta pentru aceasta actiune.

Android: Mesaj IMPORTANT pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android are acest bug doar in versiunea 9, folosita de sute de milioane de persoane din intreaga lume, si doar pentru cei care isi muta fisierele din folderul “Downloads” in altul din sistemul de operare. Daca nu se muta fisierele din folderul “Downloads” al Android, sau daca acesta exista inainte de a descarca un fisier, atunci acestea nu sunt sterse in mod automat in momentul in care telefonul este blocat de utilizator, sau se blocheaza in mod automat.

Android ar putea avea aceasta problema si cu cei care isi muta pozele din Google Photos prin albume, sau daca redenumesc folderul “Downloads” in altul cu o alta denumire. Pentru aceasta problema cei de la Google vor gasi cu siguranta si o rezolvare, si o vor lansa cat de rapid pot pentru toti utilizatorii care folosesc versiunea 9 a Android, insa trebuie putina rabdare pentru ca ea sa fie distribuita pentru toata lumea cat se poate de repede in urmatoarele luni.

Android nu are in aceasta problema una majora, dar e bine sa stiti de ce au disparut anumite fisiere din telefoanele voastre in cazul in care acest lucru se intampla, si desigur sa nu modificati denumirea folderului “Downloads”.