ISU va Putea Detecta Victimele Prinse sub Daramaturi dupa un Cutremur

ISU victime daramaturi cutremur

ISU Bucuresti-Ilfov va fi capabil sa detecteze victimele prinse sub daramaturi in cazul unui cutremur foarte puternic care ar lovi capitala, totul multumita unui aparat ultra-performant care foloseste o varietate de senzori ce detecteaza miscarile oamenilor.

ISU a anuntat astazi faptul ca a cheltuit 20.000 de euro pentru acest aparat care foloseste tehnologie de ultima generatie pentru a salva vieti omenesti in cazul in care un cutremur puternic ar lovi Bucurestiul si ar distruge cladiri.

ISU a facut anuntul chiar in urma cutremurului care a avut loc noaptea trecuta in Romania, acesta avand intensitatea de 5.2 grade pe scara Richter, astfel ca a fost resimtit de catre destule persoane dupa ce a avut loc.

ISU Bucuresti-Ilfov este deocamdata singura institutie din Romania care are un asemenea aparat performant care este capabil sa detecteze oamenii prinsi sub daramaturi in caz de cutremur, si nu mi-as face sperante ca vor fi cumparate altele prea curand, avand in vedere pretul mare.

“În momentul in care folosim echipamentele detectăm victimele mult mai repede decât dacă le-am căuta fizic. Orice echipament care este destinat salvării creşte şansele de reuşită a intervenţiei.”