Netflix: SURPRIZA de ULTIMA ORA, TOTI Abonatii se pot BUCURA

Netflix are anuntata o surpriza de ultima ora pentru clientii din intreaga lume, iata ce va face compania americana pentru abonatii sai in anul 2020.

Netflix cheltuieli

Netflix a anuntat o surpriza grandioasa pentru abonatii sai din intreaga lume, iar asta in conditiile in care pana recent nu aparusera informatii cu privire la ceea ce planuieste compania sa faca in cursul anului 2020. Desi s-a speculat ca anul acesta Netflix va investi 17.3 miliarde de dolari in filme si seriale originale, adica de productie proprie, cifra este de fapt cu mult mai mare, de 20.5 de miliarde, una colosala, care arata cat de mult se pune accent pe asta.

Netflix va cheltui in 2020 pe filme si seriale originale, sau licentiate, de aproape 5 ori mai mult decat facea in cursul anului 2015, iar asa ne putem face o idee cu privire la cat de mult a crescut platforma de streaming video la cerere. O crestere de aproape 5 ori pentru investitiile in filme si seriale originale facuta de catre Netflix este ceva cu adevarat urias, dar asta are menirea de a asigura platforma de faptul ca va ramane in top si in cursul anului 2020 la nivel global.

Netflix: SURPRIZA de ULTIMA ORA, TOTI Abonatii se pot BUCURA

Netflix va cheltui o parte din acesti bani si pentru a licentia continut, iar conform unui acord incheiat in 2019, 500 de milioane de dolari din aceasta suma se vor duce doar pe serialul Seinfeld, care va ajunge in platforma in 2021. Suma este colosala, insa Netflix e intrecuta de catre HBO, care a licentiat drepturile de a avea in platforma sa serialele Big Bang Theory si Two and a Half Men pentru 1.5 miliarde de dolari, niste cifre absolut ametitoare.

“Se estimează că Netflix va cheltui peste 20 de miliarde de dolari pentru conținut în 2020, o creștere de 5 ori față de bugetul lor pentru 2015. Merită menționat că, pe măsură ce concurența dintre serviciile de streaming continuă să crească, costurile pentru drepturile la un spectacol sau pentru producerea unei noi serii originale vor crește și ele. Războaiele de licitație pentru conținut devin mai normale în televiziune, deoarece producătorii de emisiuni au mai multe locuri ca niciodată pentru a-și susține ideile.”

Netflix se pregateste mai mult ca sigur sa licentieze si alte filme, sau seriale, foarte interesante, si foarte costisitoare, din moment ce are o suma atat de mare pregatita pentru cheltuieli anul acesta. Netflix are 167 de milioane de abonati in intreaga lume in momentul de fata, iar sumele aduse de catre ei in fiecare an abia acopera toate investitiile, daca pretul mediu al abonamentului ar fi de 10 dolari, dar trebuie luat in calcul si faptul ca unele creatii ale companiei sunt licentiate catre altii, si aduc bani.

Netflix isi va continua ritmul de crestere a cheltuielilor, suma crescand din 2019 in 2020 cu 6 miliarde de dolari, aproape jumatate din ceea ce a cheltuit in tot anul trecut.