UBER: A Inceput sa SUSPENDE Conturile Clientilor, Iata DE CE

UBER a inceput sa le suspende conturile clientilor si soferilor, iata ce a fortat compania americana sa ia o asemenea decizie radicala la inceput de februarie.

UBER suspendare cont

UBER a inceput sa suspende conturile clientilor fara vreo avertizare prealabila, compania americana luand aceasta decizie intr-o incercare de a combate raspandirea Coronavirus in diverse tari de pe glob. UBER ia aceasta decizie, aparent, in urma unei analize in baza careia determina care persoane ar fi intrat in contact cu altele determinate a fi purtatoare de Coronavirus, astfel ca le suspenda in mod automat conturile, blocandu-le posibilitatea de a mai initia curse.

UBER a suspendat deja 240 de conturi ale clientilor din Mexic din cauza fricii ca ele ar putea apartine unor persoane care ar avea Coronavirus, inclusiv doi soferi avand aceeasi masura aplicata impotriva lor. UBER a suspendat conturile mexicanilor desi in tara nu s-a confirmat in mod oficial vreun caz de Coronavirus, 9 persoane suspecte fiind investigate de catre autoritati fara a se confirma ca sunt purtatori ai virusului periculos care a acaparat China.

UBER: A Inceput sa SUSPENDE Conturile Clientilor, Iata DE CE

UBER vrea sa suspende inclusiv conturile celor din Australia dupa ce 12 cazuri de Coronavirus au fost deja confirmate acolo, astfel ca se incearca orice fel de masura pentru a impiedica raspandirea in continuare. UBER va lua deciziile in baza informatiilor oficiale de la autoritati, si doar pentru anumite zone in care infectiile cu Coronavirus au fost confirmate la multiple persoane, deci nu va face suspendarile chiar in mod discretionar.

“În Mexic, de exemplu, Uber a suspendat conturile a 240 de călăreți, potrivit cărora a spus că a folosit unul dintre cele două vehicule Uber care transporta pe cineva bănuit de virus. Se crede că celor doi șoferi Uber care au transportat persoana în ultimele zile i s-a spus să înceteze munca.”

UBER are criticate masurile acestea de catre cei din Australia, care spun ca in cazul soferilor compania nu ofera suficient de multa protectie, ceea ce e destul de adevarat in final. Totusi, decizia de a suspenda conturile calatorilor si soferilor care ar putea fi bolnavi este o idee buna care ajuta la impiedicarea raspandirii necontrolate a Coronavirus in randul clientilor UBER, dar si al soferilor, insa e clar de ce nu toata lumea este multumita de o asemenea decizie.

UBER poate lua masuri similare si in alte tari in care Coronavirus a infectat un numar mare de persoane, deci am putea vedea si in Europa marusi similare daca Germania, Franta, Marea Britanie, sau alte tari, vor confirma numere mari de imbolnaviri.