Apple face un Telefon Pliabil care NU are Problemele Samsung

Apple face un telefon pliabil care nu are problemele pe care le-am vazut in telefoanele Samsung si Huawei, iata ce solutie a gasit compania americana.

Apple Telefon Pliabil Problemele Samsung

Apple vrea sa lanseze un iPhone pliabil care nu vine cu problemele pe care le vedem in telefoanele lansate de catre compania Samsung, sau chiar Huawei, ceea ce ar putea fi totusi o problema destul de interesanta. Cei de la Apple vor sa lanseze un iPhone care desi are un ecran ce se poate indoi, el nu se pliaza suficient de mult pentru a avea cute in mijloc, asa cum se intampla atat cu Samsung GALAXY Fold, cat si cu Huawei Mate X, din pacate.

Aceasta este una dintre marile probleme ale telefoanelor pliabile de la Huawei si Samsung in momentul de fata, cuta aparuta in mijlocul ecranului dupa mai multe plieri, dar Apple vrea sa faca ceva diferit. Telefonul iPhone pe care cei de la Apple vor sa il lanseze are o balama speciala care se deschide usor spre exterior cand ecranul e pliat, astfel ca acesta nu se indoaie cu totul, dar desigur ca asta il face nu doar ciudat, si chiar si destul de greu de purtat.

Apple face un Telefon Pliabil care NU are Problemele Samsung

iPhone pliabil ecran cute

Puteti vedea in imaginea de mai sus o reprezentare grafica a creatiei inginerilor celor de la Apple, ei inregistrand un brevet de inventie care descrie modul in care un asemenea iPhone pliabil ar putea fi creat. Solutia pe care inginerii celor de la Apple o propun ar putea sa rezolve problema cutei din ecran, dar din pacate ar putea oferi telefonului un design mai urat decat ne-am fi imaginat, si asta ar putea fi o problema in momentul in care va fi lansat.

“Un dispozitiv electronic poate avea un afișaj flexibil care se suprapune unei axe. Ecranul poate fi suportat de o carcasă. Carcasa poate avea prima și a doua porțiune care se rotesc unele față de altele în jurul axei. Carcasa poate fi plasată într-o configurație desfășurată pentru a susține afișajul în stare plană. Carcasa poate fi, de asemenea, plasată într-o configurație pliată prin rotirea primei și a doua porțiuni una față de cealaltă. Se poate folosi un mecanism de balamale pentru a asigura o separare adecvată între prima și a doua porțiune atunci când carcasa este îndoită. Clapele mobile pot fi retrase atunci când carcasa este îndoită pentru a crea spațiu pentru o porțiune îndoită a afișajului.”

Cei de la Apple sunt cunoscuti pentru gasirea de solutii neobisnuite pentru problemele pe care alti producatori de telefoane, si nu numai, le au, iar aceasta pentru a lansa un telefon pliabil cu ecran fara cute e interesanta. Nimeni nu stie cat de greu ar fi de produs un telefon cu o balama de acest gen, dar mai mult ca sigur nu e ceva ce poate fi facut chiar atat de usor de catre fabricile celor de la Foxconn, insa aici deja vorbim despre o alta problema.