Guvernul Romaniei: Schimbari MARI Adoptate in Codul Rutier

Guvernul Romaniei a facut o serie de schimbari foarte importante pentru codul rutier, iata ce le este impus romanilor cu o ordonanta de urgenta de azi.

Guvernul Romaniei Codul Rutier

Guvernul Romaniei a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care aduce o serie de schimbari mari pentru Codul Rutier, si este bine sa stiti ce se intampla pentru a nu fi amendati de catre Politia Romana. Acest schimbari mari se refera la trotinetele electrice, pe care le puteti inchiria de pe telefon, ele avnad acum impuse de catre Guvernul Romaniei mai multe restrictii in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice, asa cum a cerut foarte multa lume.

Guvernul Romaniei impune cu modificarile de astazi ca trotinetele electrice sa nu poata fi conduse decat pe pistele de biciclete, acolo unde acestea exista, iar unde nu exista, doar pe drumurile cu viteza maxima admisa de 50 KM/h. Noua limitare impusa de Guvernul Romaniei le interzice celor cu trotinete electrice sa circule pe majoritatea bulevardelor mari din Bucuresti unde limita maxima de viteza este de 60 KM/h, ceea ce vine ca o veste buna pentru soferi.

Guvernul Romaniei: Schimbari MARI Adoptate in Codul Rutier

Guvernul Romaniei interzice deasemenea si folosirea trotinetelor electrice de catre mai mult de o singura persoana, deci nu puteti cara pasageri cu ele, nici bebelusi, asa cum am vazut prin Bucuresti de destule ori. Guvernul Romaniei impune deasemenea ca toti cei cu varsta de maxim 16 ani sa poarta casca atunci cand folosesc o trotineta, sau chiar o bicicleta, pe drumurile publice, deci nu puteti iesi cu ele de pe trotuar, sau pista de biciclete, fara asa ceva.

Guvernul Romaniei restrictioneaza deasemenea posibilitatea ca pe drumurile publice sa circule copii cu varste mai mici de 14 ani, indiferent daca o fac de pe o trotineta electrica, sau de pe o bicicleta. Atat trotinetele electrice, cat si bicicletele trebuie sa aiba iluminare, sau elemente de semnalizare care sa permita distingerea lor in trafic, Guvernul Romaniei dorind ca soferii sa poata detecta mai usor acesti participanti la trafic.

Guvernul Romaniei a stabilit ca pentru nerespectarea acestor reguli se vor aplica amenzile din clasa a III-a de sanctiuni, adica de la 860 de LEI in SUA, iar cei fara documente de identificare pot fi dusi la sectie pentru asta.