Huawei: Planul pentru a INLOCUI Aplicatiile Google in Romania

Huawei si-a detaliat astazi planul pentru a inlocui aplicatiile si serviciile Google inclusiv in Romania, ita ce vrea sa faca in 2020 compania chinezeasca.

Huawei google romania

Huawei vrea sa renunte la aplicatiile Google si in Romania, iar acest lucru a fost foarte elocvent evidentiat in cadrul unei conferinte pe care subsidiara locala a organizat-o in tara noastra chiar astazi. Cei de la Huawei au pus foarte mare accent pe AppGallery, alternativa lor la Google Play Store, pe care inca il mai au in telefoanele lansate pana in primavara 2019, dar pe care nu-l mai pot oferi in momentul de fata pentru clientii din intreaga lume, din pacate.

Huawei a prezentat unele dintre aplicatiile locale care au ajuns in AppGallery, magazinul sau virtual de aplicatii, spunand ca vor incerca sa aduca mai multe cat mai repede, pentru ca Google Play Store nu mai au. Oficial cei de la Huawei n-au afirmat ca nu mai vor aplicatiile si serviciile Google in telefoane, dar e foarte clar ca se pregatesc sa renunte la ele si sa faca trecerea, probabil, destul de brutal la Huawei Mobile Services cat mai curand.

Huawei: Planul pentru a INLOCUI Aplicatiile Google in Romania

Huawei a lansat in Romania Huawei Mate 30 Pro pentru care a inregistrat 700 de precomenzi, o cifra care arata cat de mare este impactul lipse aplicatiilor si serviciilor celor de la Google, si cat de putin conteaza AppGallery, sau Huawei Mobile Services. Totusi, in lipsa de alternative, Huawei merge inainte cu ceea ce poate, si a anuntat ca ar fi ajuns pe pozitia a 2-a in topul producatorilor de telefoane mobile din Romania, dar nu se stie daca isi va pastra pozitia.

Huawei este foarte serios afectata de sanctiunile din SUA, iar singura alternativa a ramas incercarea de a umple AppGallery cat mai repede cu aplicatii alternative celor din Google Play Store, dar e foarte greu. Oricati bani va investi Huawei in acest magazin de aplicatii, nu va putea aduna rapid ceea ce s-a adunat in Google Play Store in peste un deceniu, dar are subventiile statului chinez care sa o ajute pana cand lucrurile se vor redresa.

Huawei se pregateste pentru a vinde si in Romania telefoane fara aplicatii si servicii Google, Huawei Mate 30 Pro fiind primul, Huawei P40 Pro fiind cel mai probabil al doilea, dar toate cele noi vor veni asa cat timp sanctiunile din SUA raman.