Xiaomi: Vestea PROASTA privind o Tehnologie MULT Asteptata

Xiaomi Super Charge Turbo este este o tehnologie care a fost prezentata cu ceva timp in urma de catre compania Xiaomi pentru utilizatorii din intreaga lume, ea trebuind sa aduca viteze de incarcare rapida de 100W pe telefoane.

Xiaomi a prezentat aceasta tehnologie cu multe luni in urma, ea promitand sa incarce in totalitat eo baterie de 4000 mAh in numai 17 minute, ceea ce pana in momentul prezentarii tehnologiei nu a mai fost prezentat de vreun producator.

Xiaomi a prezentat tehnologia ca una revolutionara, in 2019, dar acum spune ca ea afecteaza substantial capacitatea bateriilor in cazul incarcarilor repetate, acestea trebuind schimbate mai des pentru ca nu mai ofera aceeasi autonomie.

Xiaomi sustine ca nu poate oferi nici performante foarte bune pentru perioade lungi de timp cu acest sistem foarte rapid de incarcare, ceea ce ingreuneaza finalizare aprocesului de dzvoltare pentru el, din pacate.

“Cu cât este mai rapidă viteza de încărcare, cu atât este mai mare pierderea capacității bateriei. O estimare preliminară este că capacitatea bateriei unei încărcări rapide de 100 W pierde aproximativ 20% din capacitatea sa comparativ cu o încărcare rapidă de 30W PD. Pe scurt, 5000Mah devine 4000Mah.”

Xiaomi a prezentat practic tehnologia inainte ca ea sa fie 100% pregatita pentru lansare, si din pacate asta dezamageste serios consumatorii care o asteptau de foarte multa vreme in telefoanele produse de catre chinezi.