Guvernul Romaniei: DECIZIE de ULTIMA ORA pentru Aeroporturi

Guvernul Romaniei aeroporturi

Guvernul Romaniei, prin MAI, a luat o decizie foarte importanta pentru cateva dintre marile aeroporturi din Romania, iar aceasta a fost anuntata de catre ministrul Marcel Vela in cursul zilei de asta, ea avand legatura cu Coronavirus.

Guvernul Romaniei a decis sa cumpere scannere termale pentru aeroporturile din Romania, investind nu mai putin de 5 milioane de LEI pentru a dota 16 aeroporturi din tara cu asemenea dispozitive capabile sa detecteze persoanele cu febra, care ar putea avea si Coronavirus.

Guvernul Romaniei face achizitiile pentru toate cele 16 aeroporturi internationale din tara, Henri Coanda din Bucuresti urmand a primi 5 scannere din cauza traficului foarte mare de pasageri, insa restul vor primi cate 2.

Guvernul Romaniei a alocat suma de 5 milioane de LEI pentru a cumpara cele 37 de scannere termale pentru aeroporturi, suma parand destul de mica in raport cu numarul mare de unitati care trebuie sa ajunga la aeroporturile internationale din Romania.

”Ca noutate, faţă de ce am stabilit în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a introdus şi un amendament de către Ministrul Transporturilor, cu privire la achiziţionarea unor scannere termice care sunt cuprinse tot în această ordonanţă, pentru a dota cele 16 aeroporturi internaţionale, cinci pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti şi câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare şi unul pe fluxul de ieşire. Pentru termoscannere sunt prevăzuţi 5 milioane de lei şi pentru celelalte achiziţii, până la plafonul de 220 milioane de lei.”

Guvernul Romaniei a luat diverse masuri pentru a putea detecta din timp eventualele persoane infectate cu Coronavirus din Romania, iar din moment ce aeroporturile internationale sunt unul dintre punctele de intrare, decizia e una extrem de buna.