NASA: Anunt UIMITOR despre Soare care a ULUIT Toata Planeta

NASA a facut un anunt uimitor despre soare cu care a reusit sa uluiasca toata planeta, iata ce realizari si descoperiri au dezvaluit cercetatorii agentiei.

NASA soare

NASA continua seria anunturilor uimitoare cu privire la soare si a uluit toata planeta cu ceva ce vine multumita cercetarilor pe care agentia spatiala americana le face de cateva luni bune in jurul stelei. Cei de la NASA au anuntat in mod oficial faptul ca sonda solara Parker a reusit sa doboare doua recorduri mondiale, si poate din toata galaxie, ea devenind cel mai rapid obiect din istorie, dar si obiectul care s-a apropiat cel mai mult de soare.

NASA sustine ca sonda Parker a trecut recent din nou pe langa soare cu o viteza de 393,044 KM/h si la o distanta de 18.6 milioane de kilometri, intrecand recordurile stabilite tot de catre ea in 2018. Atunci sonda Parker a reusit sa atinga o viteza de 247,000 KM/h cand a ajuns la o distanta de 42.7 milioane de kilometri de soare, deci vorbim despre o crestere cu 50% a vitezei, si la o mai mult decat injumatatire a distantei fata de steaua noastra.

NASA: Anunt UIMITOR despre Soare care a ULUIT Toata Planeta

NASA explozie soare

NASA spune ca sonda Parker este dotata cu material de protectie care ii va permite sa se apropie la o distanta de 4.3 milioane de kilometri de Soare, deci un sfert fata de cea inregistrata acum. Nu se stie cu ce viteza se va deplasa in acel moment sonda solara Parker, dar totul se va intampla in 2024, conform celor de la NASA, deci e de asteptat ca viteza sa fie una poate chiar dubla, sau tripla, fata de cea de acum, daca ne luam dupa cresterea vitezei dintre ultimele calatorii.

“În timpul acestui perihelion, Parker Solar Probe a înregistrat propriile recorduri pentru viteză și apropiere de Soare pentru un obiect creat de om. Nava spațială a atins o viteză de 244.255 de mile pe oră (aproximativ 393.044 de kilometri pe oră), în timp ce a biciuit în jurul Soarelui la o distanță de 11,6 milioane de mile (aproximativ 18,6 milioane de kilometri). Ecranul de căldură Parker Solar Probe, numit Sistem de protecție termică sau TPS, a atins și noi temperaturi record.”

NASA a dezvaluit deasemenea si faptul ca sonda Parker a reusit sa observe o explozie solara “ascunsa”, iar asta in contrast cu restul care sunt foarte usor de observat din cauza plasmei aruncate in univers. Felul in care a avut loc aceasta explozie solara, vizibila in imaginea de mai sus, i-a cam indus in eroare si pe cercetatori, acestia nereusind initial sa isi dea seama ce se intampla, dar intr-un final NASA a reusit sa analizeze in mod corect imaginea.

NASA urmeaza sa dezvaluie si mai multe informatii cu privire la soare pe masura ce sonda Parker va trimite mai multe date, si se pregateste sa mai trimita o nava care sa ii studieze polurile nord si sud.