Google Chrome: URIASA Schimbare Anuntata pentru Utilizatori

Google Chrome face o schimbare foarte importanta pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce va modifica Google pentru a face internetul mult mai bun.

Google Chrome blocare reclame

Google Chrome are anuntata o schimbare extrem de importanta pentru toti ce care folosesc browserul pentru a naviga pe internet, si e una care trebuia sa vina de foarte multa vreme, dar e bine totusi ca vine acum. Mai exact, vorbim despre faptul ca Google Chrome urmeaza sa aiba implementata o schimbare pentru modul in care trateaza reclamele intruzive de tip video din website-uri, adica acelea care acopera tot continutul cand utilizatorul acceseaza o anumita pagina.

Google Chrome va incepe sa blocheze reclamele de acest gen in totalitate in perioada urmatoare, astfel ca oamenii nu vor mai fi obligati sa le vada timp de cateva zeci de secunde inainte de a accesa continutul. Google Chrome va bloca deasemenea si reclamale care blocheaza vizualizarea clipurilor video, chiar la inceput, dar si pe acelea care intrerup clipurile video in mijlocul lor, daca aceste clipuri video au o durata mai mica de 8 minute, poate chiar si pe YouTube.

Google Chrome: URIASA Schimbare Anuntata pentru Utilizatori

Google Chrome blocare reclame preroll

Google Chrome are aceste schimbari preluate din recomandarile facute de catre Coalitia pentru Reclame mai Bune, iar ele se vor aplica pentru toate website-urile care afiseaza reclame intruzive de acest gen. Puteti vedea in imaginile din acest articol cum arata reclamele pe care cei de la Google le vor bloca in versiunile noi din Google Chrome, astfel ca stiti ce anume nu veti mai vedea in website-urile pe care le accesati pe internet in fiecare zi.

Google Chrome blocare reclame midroll

Google Chrome urmeaza sa aiba aceste reguli aplicate inclusiv pentru clipurile video care sunt redate pe YouTube doar ca acolo ele deja sunt implementate de catre compania Google, astfel ca nu ar trebui sa se schimbe nimic. Cei de la YouTube afiseaza reclame de 5 secunde la inceputul si in timpul clipurilor video, unele chiar mai lungi, dar cu buton de a trece peste ele, ceea ce alte website-uri nu ofera, iar Google Chrome va schimba asta.

Google Chrome blocare reclame large display

Google Chrome va incepe sa blocheze automat asemenea tipuri de reclame incepand cu data de 5 august, astfel ca pana atunci advertiserii vor avea timp pentru a isi modifica reclamele astfel incat ele sa respecte cerintele.