Android: TRUC GROZAV pentru Telefon de care TREBUIE sa STII

Android are un truc grozav de care te poti folosi acum pe propriul telefon, si de care trebuie sa stii pentru ca aduce o schimbare de care te vei bucura.

Android darq

Android este folosite pe peste 2 miliarde de telefoane, tablete, si nu numai, din intreaga lume, iar o gama variata de trucuri exista pentru sistemul de operare, insa ceva nou de care nu stiai a aparut recent. Vorbim despre un truc pentru Android 10 care le permite utilizatorilor de telefoane sa forteze activarea dark mode in aplicatiile terte care nu au aceasta tema deja activa, si trebuie sa stii despre ceea ce poti face in momentul de fata in dispozitiv.

Android are implementat incepand cu versiunea 10 un dark mode nativ pentru interfata sistemului de operare si pentru unele dintre aplicatiile native, dezvoltatorii de aplicatii terte putand folosi API-uri pentru a oferi acelasi lucru. Din pacate nu toti au profitat de acest lucru, astfel ca pentru aplicatiile care inca nu un dark mode implementat a aparut pentru Android o noua aplicatie numita DarQ, ea fortand activarea temei intunecate pentru ele in telefoane.

Android: TRUC GROZAV pentru Telefon de care TREBUIE sa STII

Android poate avea instalata aceasta aplicatie de catre oricine care ruleaza versiunea 10 in propriul telefon, sau propria tableta, iar cu ajutorul sau poti obtine un dark mode in aplicatiile in care nu te asteptai. Desigur ca fortarea activarii acestui dark mode in aplicatiile care nu au asta implementat nativ nu aduce aceeasi experienta precum in aplicatiile care ofera deja in mod nativ tema intunecata, dar daca acei dezvoltatori nu ofera asta in Android, puteti obtine singuri totul.

“Forța întunecată este o opțiune ascunsă, oferită de sistemul Android, care inversează în mod inteligent fundalurile luminoase în întuneric, iar textul și pictogramele întunecate în lumină. Permite majorității aplicațiilor terțe, precum Snapchat, Instagram și LinkedIn, precum și aplicațiilor Google de primă parte care nu au o temă întunecată (cum ar fi Play Store) să aibă un mod întunecat.”

Android nu impune deocamdata implementarea unui dark mode in toate aplicatiile, iar pana cand o va face, aplicatia DarQ este singura voastra sansa de a obtine un dark mode in cam orice aplicatie doriti. Desigur ca nu trebuie sa va asteptati ca aplicatia DarQ sa faca minuni, iar asta pentru ca daca dezvoltatorii acelor aplicatii pentru Android nu le-au gandit cu dark mode, integrarea sa fortata ar putea afisa destul de ciudat anumite elemente din interfata.

Android a dat startul implementarii dark mode pentru sisteme de operare mobile, iOS a continuat, iar in urmatorii ani vom vedea teme intunecate peste cam tot in telefoanele noastre.