Coronavirus Forteaza MUTAREA Productiei iPhone in AFARA Chinei

Coronavirus productie iphone china

Coronavirus a devenit o problema atat de mare pentru Foxconn si Apple incat a fost luata decizia de a uta productia de telefoane iPhone in afara Chinei pentru a putea totusi fabrica ceva care sa poata fi vandut la nivel global in lunile urmatoare.

Coronavirus a fortat guvernul de la Bejing sa blocheze redeschiderea uneia dintre cele mai mari fabrici in care sunt produse telefoane iPhone, in timp ce in cazul unei alteia doar 10% dintre angajatii care lucrau acolo au revenit la munca.

Coronavirus a blocat total productia la fabrica din Shenzen, insa pentru cea din Zhengzhou s-a primit aprobarea de a reincepe productia, dar numai 10% din oameni au venit, asa ca avand aceste doua fabrici, practic, inchise, Foxconn muta productia in India.

Foxconn produce de ceva vreme in India cateva modele de telefoane iPhone, deci in mod teoretic ar trebui sa poata prelua o parte din productia care ar fi trebuit sa inceapa in Shenzen si Zhengzhou, dar Apple tot va ramane fara o parte din ceea ce astepta.

“Foxconn din Taiwan nu a avut voie să reia producția în fabrica sa din sudul Chinei, orașul Shenzhen, care fusese închis din cauza focarului de coronavirus, a spus luni o persoană cu cunoștințe directe despre acest subiect. Furnizorul Apple Foxconn a primit aprobarea de a relua producția la o fabrică-cheie din China, după ce a fost obligat să o închidă în urma unui focar de coronavirus, dar doar 10% din forța de muncă din fabrică a reușit să se întoarcă până acum.”

Coronavirus a ucis deja peste 900 de persoane, si a infectat zeci de mii in China, astfel ca frica oamenilor de a reveni la munca este perfect normala, si situatia se va prelungi atat timp cat virusul inca ramane foarte activ in tara.