Netflix: SURPRIZA, Cate PREMII OSCAR au Castigat Filmele Noi

Netflix a avut parte de o surpriza la decernarea premiilor Oscar 2020, iata cate premii au castigat filmele pe care le-a creat platforma de streaming video.

Netflix a intrat in gala pentru premiile Oscar 2020 cu asteptari foarte mari, nu mai putin de 20 de nominalizari fiind inregistrate pentru platforma de streaming video la cerere, deci trebuia sa si castige ceva. Cei de la Netflix au intrat in gala premiilor Oscar 2020 cu nominalizari pentru The Irishman, Marriage Story si American Factory, insa doar doua dintre acestea au fost premiate, si nu chiar asa precum si-ar fi dorit compania americana, in final.

Netflix a avut-o pe actrita Laura Dern premiata cu un Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in filmul Marriage Story, ea fiind premiata inclusiv cu un premiu BAFTA pentru reprezentatia sa. Desi in filmul Marriage Story apar inclusiv Adam Driver si Scarlett Johansson, niciunul dintre cei doi nu a primit macar vreo nominalizare, ceea ce pentru Netflix cu siguranta nu e tocmai o veste chiar atat de buna, avand in vedere salariile cerute de catre ei.

Netflix: SURPRIZA, Cate PREMII OSCAR au Castigat Filmele Noi

Netflix a castigat un oscar si pentru American Factory, un documentar despre un miliardar chinez care redeschide o fabrica din SUA, angajeaza 2000 de oameni, dar genereaza controverse din cauza tehnologiilor folosite in ea. American Factory nu este un documentar de mare anvergura, insa iata ca Netflix a reusit sa castige un premiu Oscar pentru cel mai bun documentar, iesind in fata altor creatii importante care au fost lansate in anul 2020.

Netflix nu a castigat nimic cu The Irishman, unul dintre filmele cele mai promovate in cursul anului 2020, iar asta din cauza actorilor Robert de Niro, Al Pacino, dar si a regizorului Martin Scorsese. Desi Netflix a sperat ca acest film ii va aduce mai multi abonati si multe premii, in realitate cele peste 100 de milioane de dolari cheltuite pentru a-l produce nu i-au adus chiar atat de multe in comparatie cu ceea ce se asteptau sefii platformei de streaming video.

Netflix va analiza cu siguranta performantele filmelor in care a bagat multi bani si probabil ca isi va regandi strategia pentru lansarea de noi filme si seriale originale in cursul anului 2020.