Vodafone: Anuntul IMPORTANT pentru Romania, ce Face in 2020

0

Vodafone energie regenerabila

Vodafone a facut astazi un anunt surpriza pentru Romania, unul care ne arata totusi ca grupului de telecomunicatii ii pasa de tara noastra, ceea ce vine ca o veste foarte buna pentru toti romanii. In baza deciziei luate pe final de 2019, cei de la Vodafone au luat decizia de a cumpara doar energie 100% verde pentru derularea operatiunilor din Romania, adica energie care nu are vreun impact negativ asupra mediului inconjurator, ceva ce la noi nu prea conteaza.

Vodafone este totusi un grup international, astfel ca in baza a ceea ce conteaza pentru tarile civilizate, compania ia decizia sa cumpere doar energie verde inclusiv in Romania, ceea ce e foarte bine. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca vor fi extrem de putini clienti carora le vor pasa de aceasta decizie luata de catre cei de la Vodafone, iar daca ea ar fi adus si cresteri de preturi, efectul ar fi fost unul complet contrar asteptarilor companiei.

Vodafone: Anuntul IMPORTANT pentru Romania, ce Face in 2020

Vodafone si-a propus, la nivel de grup, sa reduca cu 50% a gazelor cu efect de sera si sa functioneze in proportie de 100% doar pe baza de energie regenerabila pana in 2025, la nivel global. Romania intra foarte rapid in planul celor de la Vodafone de a isi duce la indeplinire obiectivul privind functionarea doar pe baza de energie regenerabila, insa la nivel de client, nu va fi resimtit vreun impact in urma deciziei luate de catre operator.

“Trecerea la energie din surse regenerabile în locul celei convenţionale în cadrul activităţilor noastre reprezintă un pas important în strategia Vodafone de dezvoltare durabilă, ce are la bază respectul faţă de mediu. Energia necesară pentru alimentarea infrastructurii reţelelor reprezintă cea mai mare parte din consumul de energie la nivelul operaţiunilor noastre. În beneficiul şi interesul clienţilor nostri, continuăm să extindem capacitatea şi performanţa reţelelor noastre, pentru a gestiona traficul de date în continuă creştere şi pentru a îmbunătăţi viteza şi calitatea serviciilor oferite. Dar acest lucru se traduce, în mod inevitabil, prin cerinţe energetice tot mai mari. De aceea, operarea unei infrastructuri eficiente energetic este pentru noi o prioritate şi un obiectiv major. Pe lângă utilizarea energiei verzi în derularea operaţiunilor noastre, ne concentrăm pe implementarea celor mai eficiente soluţii care reduc consumul de energie, de la centrele noastre tehnice, până la serviciile oferite clienţilor noştri.”