SURPRIZA pe Android, ce Functie URIASA a fost Descoperita

Android are o functie surpriza descoperita pentru telefoane, iata ce a pregatit compania Google, si cat de importanta este pentru toti utilizatorii.

Android consum

Android este un sistem de operare cu extrem de multe functii, unele bune, altele grozave, dar pentru telefoanele din intreaga lume urmeaza sa fie oferita, cel mai probabil, o functie la care nu ne asteptam. Pentru telefoanele Google Pixel 4 a fost descoperita in Android o noua functie ascunsa, aceasta avand denumirea “Ultra Low Power Mode”, iar dupa cum ii spune si denumirea, are menirea de a imbunatati autonomia bateriei.

Android ar trebui sa dezactiveze foarte multe servicii din telefoane, sa seteze luminozitatea la o valoare foarte redusa, si sa faca alte modificari menite sa reduca substantial consumul de energie al telefonului. Android activeaza automat dark mode cand aceasta optiune e activata, dar separat de asta, nu mai tine aplicatiile deschise in fundal, nu mai ofera informatii despre geolocalizare cand ecranul este blocat, si acesta e doar inceputul.

SURPRIZA pe Android, ce Functie URIASA a fost Descoperita

Android ar urma sa reduca inclusiv performantele telefonului prin limitarea frecventei procesorului, sau a memoriei RAM, reducand deasemenea si luminozitatea, poate, totul pentru ca telefonul sa consume mai putina energie. Deocamdata aceasta surpriza pentru telefoanele Android a fost descoperita doar pe modelele Google Pixel 4, insa desigur ca asta nu e o confirmare a faptului ca ea nu va ajunge si pe alte modele de telefoane.

“Acest mod indică faptul că modul de putere Ultra Low este activat sau nu. Modul de putere foarte scăzută este destinat să economisească bateria la costul experienței utilizatorului.”

Android ar putea avea aceasta functie implementata in mod nativ pentru toate modelele de telefoane astfel incat toata lumea sa aiba, la nevoie, o optiune de urgenta care sa reduca semnificativ consumul de energie al telefoanelor. Desigur ca ea ar fi complementara pentru functia normala care permite reducerea consumul de energie prin dezactivarea anumitor functii, dar pana cand Android va avea implementata oficial functionalitatea, nu vom sti prea multe.

Android ar putea avea implementata aceasta functie noua chiar din versiunea 11, care este acum in plin proces de dezvoltare la Google, dar initial ar putea fi limitata doar la telefoanele Google Pixel.