ANCOM: AMENZI de MILIOANE de LEI Aplicate Pietii Telecom

ANCOM amenz

ANCOM a anuntat astazi ca in cursul anului 2019 a aplicat amenzi totale in valoare de cateva milioane de LEI pentru furnizorii de servicii de telecomunicatii din Romania, o cifra substantiala, dar care mai mult ca sigur nu-i sperie pe acestia.

ANCOM a aplicat cele mai mari amenzi grupurilor Orange, Vodafone, Telekom şi RCS & RDS in urma unei ample actiuni de masurare a acoperirii GSM pe care acestia o ofera in Romania, cuantumul acelor amenzi ajungand la 2.6 milioane de LEI.

ANCOM a aplicat deasemenea amenzi totale de 2.15 milioane de LEi pe piata de comunicatii electronice in urma a 2326 de actiuni de control, o suma aproape la fel de mare precum cea aplicata operatorilor doar pentru ca nu acopera Romania cum trebuie cu retelele lor.

ANCOM a aplicat 14 amenzi in valoare de 72.000 de LEI furnizorilor de televiziune si radiofuziune, plus inca 48 de amenzi in valoare de 366.000 de LEi pentru furnizorii de servicii de tip CATV, deci s-au depistat nereguli inclusiv pentru aceste tipuri de servicii.

“În 2019, activitatea noastră de monitorizare a spectrului de frecvențe radio din România alocat serviciilor de telefonie mobilă a fost concretizată într-un instrument informatic ce integrează toate rezultatele măsurătorilor ANCOM, pus la dispoziția utilizatorilor care doresc să verifice gradul de acoperire cu servicii de voce, disponibil la adresa ww.aisemnal.ro. Măsurătorile au fost efectuate în cadrul unei ample campanii de monitorizare pentru verificarea îndeplinirii obligațiilor operatorilor în ceea ce privește acoperirea cu servicii de voce, fiind aplicate și sancțiuni, proporțional cu procentul de acoperire atins de fiecare operator în parte.”

ANCOM a avut mii de controlare in Romania in cursul anului 2019, si a aplicat amenzi de pese 5 milioane de LEI pentru neregulile depistate, majoritatea dintre ele pentru grupurile mari de telecomunicatii din Romania, ele avand venituri atat de mari incat amenzile nu reprezinta vreo problema.