CIA a SPIONAT Timp Cateva DECENII Romania si SUTE de State

CIA a spionat Romania si peste 100 de alte state de pe glob in una dintre cele mai extinse operatiuni de spionaj derulate de catre agentia americana.

CIA spionaj

CIA a derulat timp de cateva decenii o misiune de spionaj care a avut parte de un succes fenomenal, reusind sa monitorizeze conversatii criptate, si sa preia informatii confidentiale de la sute de tari de pe glob. Totul a fost posibil multumita unei companii elvetiene numita Crypto AG, pe care CIA o detinea in secret, aceasta vanzand catre 120 de setate de pe intregul Pamant dispozitive de criptare a comunicatiilor, dar si a datelor stocate in acestea de catre detinatori.

CIA, prin compania Crypto AG, a vandut dispozitive de criptare a comunicatiilor catre diplomati, armate, membri ai guvernelor, dar si companii private din intreaga lume, totul in secret. De la Vatican si pana in Iran, dispozitivele de criptare ale acestei companii elvetiene erau folosite la scara larga pentru a securiza informatiile, dar nu si impotriva celor de la CIA, care aveau agenti ce ascultau convorbiri, si extrageau informatii confidentiale.

CIA a SPIONAT Timp Cateva DECENII Romania si SUTE de State

CIA a reusit sa conduca aceasta companie timp de cateva decenii, ea avand sute de clienti din intreaga lume, si profit de milioane peste milioane de dolari, totul in timp ce agentii agentiei secrete adunai informatii. Totul a mers asa pana in 2018, cand cei de la CIA au luat decizia de a renunta la mentinerea unei pozitii de control in companie, aceasta fiind impartita si vanduta catre alte doua companii, dar adevarul nu a disparut impreuna cu ele.

“CIA a cumpărat în secret o companie elvețiană care a vândut dispozitive criptate și i-a echipat pentru a spiona clienții. Compania, Crypto AG, a vândut gadgeturi și programe software spionilor, diplomaților, oficialilor militari și companiilor private de zeci de ani. Agenții CIA au ascultat în secret toate comunicațiile care au folosit dispozitivele companiei, iar raportul scurs al CIA l-a numit „lovitura de informații a secolului”.”

CIA si-a desfasurat activitatea in acest mod sub multipli presedinti americani, si diversi directori, toata lumea stiind ce se intampla, insa au permis acest lucru pentru a aduna cat mai multe informatii secrete. Este totusi impresionant cum a reusit CIA sa tina un secret atat de serios pentru o perioada atat de lunga de timp, si acum lumea se intreaba cum anume mai spioneaza agentia de informatii intreaga lume fara ca cineva sa stie.

CIA nu a negat informatiile publicate astazi de catre presa din SUA, cei din interior considerand-o a fi un real succes, ceea ce este si adevarat, iar cei care au creat-o au avut o gandire de geniu.