LUNA: NASA a facut Anuntul cel MARE pentru Toata OMENIREA

LUNA are un anunt foarte important facut de catre cei de la NASA, agentia spatiala americana accelerandu-si planurile care sunt importante pentru omenire.

LUNA astronauti

LUNA este primul mare obiectiv al NASA in ceea ce priveste misiunile cu astronauti care se desfasoara in spatiul cosmic, iar agentia spatiala americana a facut acum un anunt foarte important. Mai exact, cei de la NASA au decis sa inceapa cautarile pentru astronautii care vor merge pe LUNA, si asteapta ca toti cei interesati, care indeplinesc si cerintele necesare, sa se inscrie pentru a face parte din programul Artemis, care va duce noi oameni pe satelitul natural.

LUNA este atat de importanta pentru NASA incat si bugetul sau urmeaza sa fie crescut pentru a-si indeplini obiectivul de a readuce oamenii acolo, nu mai putin de 2.6 miliarde de dolari in plus fiind alocati pentru asta. NASA are acum 48 de astronauti activi care pot face misiuni in spatiul cosmic, insa pentru a coloniza LUNA e nevoie de mai multi, asa ca a reinceput cautarile pentru a avea oamenii pregatiti pentru importantele sale misiuni viitoare.

LUNA: NASA a facut Anuntul cel MARE pentru Toata OMENIREA

LUNA nu este foarte departe de Pamant, insa NASA trebuie sa aiba astronauti pregatiti 100% din toate punctele de vedere pentru asemenea misiuni care pot deveni rapid si foarte periculoase. NASA le impune celor care vor sa participe la program sa aiba si un anumit numar de ore de zbor pe avioane cu reactie, iar asta pentru ca in misiunea care ii va duce pe LUNA ar putea fi nevoiti sa preia comanda navei spatiale, deci trebuie sa stie cum sa o controleze.

LUNA ar urma sa aiba parte si de o prima femeie astronaut care va ajunge acolo pana in 2024, cei de la NASA dorint sa sa se asigure de faptul ca marcheaza o premiera cu acest lucru. NASA isi bazeaza si o parte din finantare pe aceasta promisiune pe care a facut-o pentru a aduce mai multa egalitate intre femeile si barbatii astronauti, iar prima femeie dusa pe LUNA suna foarte bine in comisiile in care se cer bugetele pentru aceste misiuni.

LUNA a devenit un obiectiv important nu doar pentru NASA, ci si pentru alte agentii spatiale de pe intregul glob, indienii si chinezii trimitand cel mai recent nave care sa exploreze satelitul natural al Pamantului.