Mac-urile Intrec PC-urile cu Windows in Atacurile cu Malware

mac malware windows

Pentru prima oara in istorie, Mac-urile au avut in 2019 mai multe atacuri cu malware lansate impotriva lor decat PC-urile cu sistem de operare Windows, distrugand un alt mit care a ajutat Apple sa-si vanda calculatoarele in toata lumea.

Conform celor de la Malwarebytes, in 2019 au existat de 2 ori mai multe atacuri de malware impotriva Mac-urilor decat impotriva calculataorelor cu Windows, ceea ce a surprins destul de multa lume, dar e destul de normal.

Mac-urile au fost in principal atacate cu adware, un tip de malware simplu care nu e gandit pentru a extrage informatii din Mac-uri, ci doar pentru a genera bani pentru hackeri prin afisarea de reclame in fundal, sau chiar peste tot, in calculatoare.

Detectarile de malware pentru Mac-uri au crescut de la o medie de 4.8  per calculator, la o medie de 11, in timp ce in cazul PC-urilor cu Windows media a fost de 5.8, deci aproape de jumatate fata de Mac-urile celor de la Apple.

“Raportul provine de la Malwarebytes, un producător de software antivirus. În Raportul său privind starea de malware din 2020, firma spune că a constatat că volumul amenințărilor Mac a crescut an de an cu peste 400 la sută. În timp ce atribuie o parte din acest număr unei baze de utilizatori Mac mai mari, compania a calculat numărul de amenințări pe punct final atât pe Mac OS cât și pe Windows.”

Mac-urile au inregistrat vanzari tot mai mari in ultimii ani, iar pe asta e pusa cresterea in atacurile de tip malware din ultimul an, si desigur ca asta e o problema pentru Apple, iar americanii n-o prea pot rezolva chiar atat de usor.