STS: Anunt IMPORTANT pentru 112 si TOTI Cetatenii Romani

sts aml 112

STS a facut ieri un anunt foarte important cu privire la serviciul unic de urgenta 112, care a implinit 16 ani de existenta, o serie imbunatatiri foarte importante fiind pregatite de catre autoritatile din Romania pentru toata lumea.

STS a anuntat de ceva timp ca a inceput sa testeze tehnologia AML pentru 112 in ideea de aimbunatati geolocalizarea cetatenilor care suna si cer ajutor, ea fiind deocamdata testata doar pe telefoanele Android, si doar in zonele Bucuresti si Ilfov.

STS a confirmat faptul ca intentioneaza sa extinda testarea si la nivel national in perioada urmatoare, deci asta inseamna ca toti cei cu telefoane Android lansate in ultimii 2 – 3 ani ar trebui sa poata fi localizati automat cand suna la 112 multumita tehnologiei AML.

STS nu testeaza deocamdata tehnologia AML si pentru apelurile 112 facute de pe telefoanele iPhone, si e posibil ca aici sa fie nevoie de ajutorul celor de la Apple, iar acest lucru va ingreuna cu siguranta implementarea suportului pentru el inclusiv in Romania.

“În calitate de administrator al SNUAU, Serviciul de Telecomunicații Speciale se preocupă permanent de îmbunătățirea calității serviciilor. În prezent, STS implementează Tehnologia AML (Advanced Mobile Location) cu ajutorul căreia informațiile de localizare din telefon sunt preluate, în mod automat, și sunt transmise către Serviciul de urgenţă 112. În acest moment, tehnologia este testată în zona București-Ilfov, urmând ca, în perioada următoare, să fie operaționalizată la nivel național.”

STS a decis sa implementeze tehnologia de localizare AML in serviciul de urgenta 112 dupa scandalul crimelor din Caracal, insa implementarea se face foarte greu, si va fi o lunga perioada de testare pana cand totul va deveni operational.