Facebook a ANULAT Lansarea unei Aplicatii IMPORTANTE in Europa

0

Facebook dating

Facebook a amandat lansarea in Europa a noii sale aplicatii pentru dating, aceasta fiind programata pentru a fi distribuita incepand cu ziua de 14 februarie, adica fix de Valentine’s Day, o zi potrivita pentru a lansa o asemenea platforma.

Facebook a luat totusi decizia de a anula lansarea platformei in Europa dupa ce agentia irlandeza pentru protectia datelor a ridicat semne de intrebare cu privire la incalcarea legislatiei GDPR de catre serviciul pe care americanii l-au creat si lansat deja in SUA.

Facebook a gandit platforma pentru dating in ideea de a interconecta oamenii folosind date din Instagram si WhatsApp, si permitand utilizarea story-urilor din platforma sa de partajare de poze ca si imagini de profil in noua platforma pentru dating.

Facebook nu a prea “dat doi bani” pe felul in care proceseaza datele din SUA pentru a oferi aceasta platforma de dating, insa in Europa ar fi riscat amenzi foarte mari daca ar fi combinat datele din multiple platforme pentru a lansa aceasta noua platforma pentru utilizatorii sai.

“Este într-adevăr important să primim corect lansarea Facebook Dating, astfel încât să luăm un pic mai mult timp pentru a ne asigura că produsul este gata pentru piața europeană. Am lucrat cu atenție pentru a crea garanții de confidențialitate puternice și a finalizat evaluarea impactului procesării datelor înainte de lansarea propusă în Europa, pe care am distribuit-o cu IDPC atunci când a fost solicitată.”

Facebook a anuntat autoritatile din Irlanda in legatura cu planurile sale, iar acestea au spus ca platforma incalca legislatia europeana in materie de GDPR, astfel ca in final s-a luat decizia de a renunta complet la idee, probabil pentru totdeauna.