NASA: ALERTA pentru un ASTEROID PERICULOS care Vine la Terra

NASA a emis o noua alerta foarte importanta pentru un asteroid periculos care vine cu viteza foarte mare spre Terra, iata cat de mare este si ce impact poate avea.

NASA asteroid terra

NASA a emis o noua alerta de asteroid in cursul zilelor trecute, agentia spatiala americana avertizand intreaga planeta in legatura cu o roca de mari dimensiuni care se apropie de Pamant cu viteza foarte mare. NASA a ales denumirea 2002 PZ39 pentru acest asteroid care are diametrul cuprins intre 440 metri si 990 metri, iar americanii spun ca este suficient de mare pentru a distruge un intreg continent daca ar fi sa loveasca planeta noastra.

NASA a calculat ca asteroidul se deplaseaza cu viteza de aproximativ 57.000 KM/h, deci ar intra cu repeziciune in atmosfera, si ar putea ucide milioane de oameni daca ar fi sa loveasca suprafata Pamantului. Cei de la NASA au descoperit acest asteroid in anul 2002, iar de aceea avem cifra in denumirea sa, si l-a monitorizat constant pana in momentul de fata, pentru ca acum sa ne spuna ca sambata, 15 februarie, el urmeaza sa se apropie de Pamant.

NASA: ALERTA pentru un ASTEROID PERICULOS care Vine la Terra

NASA a calculat ca daca traiectoria asteroidului nu va fi modificata inainte de a ajunge aproape de Pamant, acesta ar trebui sa treaca pe la 5.7 milioane de kilometri de planeta noastra, deci o distanta foarte sigura. Daca ar fi sa facem o comparatie, atunci distanta dintre Pamant si asteroid este de cam 15 ori mai mare decat distanta dintre planeta noastra si LUNA, dar NASA este obligata oricum sa trimita alerte chiar si pentru distante care sunt atat de mari de noi.

“Un ASTEROID capabil să distrugă un întreg continent se apropie rapid de colțul spațiului Pământului, a confirmat agenția spațială americană NASA. Conform NASA, roca spațială zboară spre noi la viteze mai mari de 57.240km / h. În acest ritm, asteroidul se va „apropia” imediat după ora 11:00 GMT sâmbătă, 15 februarie. Asteroid PZ39 se află chiar în acea scară, despre care se crede că va măsura între 440m până la 990m.”

NASA e obligata de legislatia americana sa emita avertizari pentru asteroizii care se trec pe la distante atat de mari, iar asta pentru ca in drumul lor spre Pamant ei pot avea traiectoria modificata de interactiunea cu planete si stele. In aceasta idee, NASA e obligata sa emita avertizari pentru toti asteroizii care ajung aproape de Pamant astfel incat toata lumea sa fie pregatita in cazul in care traiectoria rocii ar fi modificata si el ar putea patrunde in atmosfera.

NASA spune ca abia undeva in a doua parte a acestui deceniu vom fi loviti de un asteroid daca intre timp ea si agentia spatiala europeana nu vor reusi sa lanseze sistemul de protectie planetara la care lucreaza.