Waze te va ALERTA in Legatura cu Vinieta OXIGEN din Bucuresti

waze Vinieta OXIGEN Bucuresti

Waze urmeaza sa ii alerteze pe bucuresteni in legatura cu zonele in care nu au voie sa intre daca au o masina care nu poate circula in Bucuresti, sau doar in zona centrala a capitalei fara a plati Vinieta OXIGEN, care intra in vigoare de la 1 martie.

Waze a confirmat faptul ca soferii care vor folosi aplicatia in Bucuresti vor avea afisate rute alternative pentru circulatia prin Capitala, sau rute alternative pentru a ocoli capitala, in cazul in care nu vor sa intre deloc in oras.

Waze ar trebui sa aiba optiuni speciale pentru a selecta afisarea de rute alternative pentru Vinieta OXIGEN pentru cei care vor sa le primeasca, iar asta pentru ca in caz contrar multi care nu au nevoie de rute alternative le vor primi oricum.

Waze incearca prin aceasta noua functie sa ii ajute pe cei care au masini cu norma de poluare maxima Euro 3, acestia fiind nevoiti sa plateasca vinieta OXIGEN fie pentru a circula oriunde prin Bucuresti, fie pentru a circula doar in zona centrala incepand cu 1 martie.

Waze va implementa aceasta functie intr-o actualizare care va fi lansata inainte de data de 1 martie, cand urmeaza sa intre in vigoare vinieta OXIGEN, aceasta urmand a reduce traficul si poluarea in zona centrala a Bucurestiului.