Playstation 5: Vestea foarte PROASTA, cat de SCUMPA va fi

Playstation 5 scumpa

Playstation 5 are, din pacate, parte de o veste foarte proasta pentru fanii Sony din lumea intreaga care asteapta lansarea sa, iar asta afecteaza intr-o foarte mare masura lansarea care este pregatita in urmatoarele luni de catre ea.

Playstation 5 inregistreaza probleme mari cu productia din cauza greutatii cu care sunt gasite componentele pentru consola, iar asta ar fi ridicat pretul de productie pentru ea la 450 de dolari per unitate, unul sur prinzator de mare in comparatie cu cel al Playstaton 4.

Playstation 5 ar urma sa aiba un cost de productie cu 70 de dolari mai mare decat cel inregistrat pentru Playstaton 4, cel putin la inceput, iar asta e o problema foarte serioasa pentru Sony, care si-a lansat vechea consola la pretul de 399 de dolari.

Playstation 5 a avut zvonit un pret de lansare de aproximativ 499 de dolari, unul cu 100 de dolari mai mare decat cel cerut pentru Playstaton 4, dar asta ar fi o problema mare pentru Sony, care nu a mai vandut vreodata o consola atat de scumpa.

“Componentele rare au împins costurile de fabricație pentru următoarea PlayStation a Sony Corp la aproximativ 450 USD pe unitate, forțând o decizie dificilă de stabilire a prețurilor în lupta sa cu Microsoft. PS4, lansat în 2013 la un preț de vânzare cu amănuntul de 399 de dolari, a fost estimat de IHS Markit pentru a costa 381 de dolari la fabricare. Având un cost unitar de 450 USD și o marjă brută similară, prețul de vânzare cu amănuntul al PlayStation 5 ar trebui să fie de cel puțin 470 USD.”

Playstation 5 ar fi trebuit sa aiba stabilit pretul de vanzare chiar din februarie, iar in primavara ar fi trebuit sa inceapa productia, dar Coronavirus afecteaza foarte serios planurile celor de la Sony, si ar putea aduce consola la un pret foarte mare.