Planeta Saturn: Cercetatorii fac Anuntul care UIMESTE Omenirea

Planeta Saturn are un anunt incredibil facut de catre cercetatori, acestia uimind intreaga omenire cu o dezvaluire care "da peste cap" tot ce stam pana acum.

Planeta Saturn viata

Planeta Saturn a fost in centrul atentiei multor cercetatori in ultimii ani multumita unor sperante foarte mari legate de posibila existenta a vietii pe una dintre lunile sale, Titan, care va fi si explorata de NASA, sau ESA. Inainte ca asta sa se intample, cercetatorii au reusit sa faca totusi un test foarte important pe aceasta luna de langa planeta Saturn, iar din pacate ei au ajuns la concluzia ca acolo nu exista viata extraterestra, dar cu date preluate de pe Pamant.

Planeta Saturn are langa ea o luna Titan a carei atmosfera este densa, iar separat de Pamant, e deocamdata singurul alt corp cosmic din univers pe care se stie ca exista apa, desi pe planeta Marte s-ar fi descoperit acelasi lucru. Totusi, pe Titan cercetatorii au ajuns la o concluzie sigura ca exista apa, desi planeta Saturn este inghetata, iar asta i-a dus pe multi la concluzia ca acolo ar exista si viata, probabil sub forma de microorganisme, si nu in alt fel.

Planeta Saturn: Cercetatorii fac Anuntul care UIMESTE Omenirea

Planeta Saturn a avut diverse simulari facute pentru a se calcula daca poate exista viata pe suprafata sa, si nu s-a ajuns la aceasta concluzie, dar pentru luna Titan s-a ajuns, desi temperaturile sunt de -185 de grade acolo. Diverse simulari facute pentru luna Titan de langa planeta Saturn au sugerat faptul ca viata poate exista acolo, insa un studiu recent sustine ca acele simulari anterioare sunt complet eronate, si ca de fapt nu poate exista viata pe aceasta luna.

“Folosind simulări mai complexe care implică mecanica cuantică, cercetătorii din noua lucrare au studiat structurile în termenii „viabilității lor termodinamice”. Titan reprezintă un „caz strict de testare pentru limitele vieții”, au scris cercetătorii în lucrarea lor. Și în acest rol, luna eșuează. Arată azotozomii, nu sunt viabile termodinamic pe Titan.”

Planeta Saturn a avut posibila existenta a vietii de pe luna TItan “calculata” de catre cercetatori folosind mecanica cuantica pentru a vedea ce viabilitate termodinamica exista pentru posibila existenta a vietii. Cercetatorii au petrecut destul de mult timp facand calcule inainte de a spune ca pe luna Titan de langa planeta Saturn nu exista viata, iar concluzia la care au ajuns a cam “dat peste cap” ceea ce stiam in legatura cu acest corp ceresc indepartat.

Planeta Saturn va avea totusi nave trimise pentru a se explora atat suprafata sa, cat si lunile care o orbiteaza, astfel ca ramane de vazut ce se va descoperi in urma unor cercetatori facute mult mai aproape.