Huawei: Declarata un RISC pentru Alianta NATO, Iata Motivul

Huawei a fost declarata un risc pentru alianta NATO, compania chinezeasca reusind sa devina o problema mare pentru statele care fac parte din pact.

Huawei nato

Huawei a ajuns in punctul in care a fost declarata ca fiind un risc pentru alianta NATO, iar americanii incep sa puna presiune si mai mare pe aliatii lor din Europa pentru a interzice total echipamentele chinezilor. Probabil ca putina lume se astepta sa auda ca Huawei este un risc pentru alianta NATO, mai ales ca vorbim despre o simpla companie, nu despre o tara condusa de vreun dictator nebun, dar iata ca americanii au ajuns inclusiv in acest punct.

Huawei a fost declarata o amenintare la adresa NATO de catre reprezentantii SUA prezenti la o conferinta de securitate din Munchen, Germania, adica secretarul de stat american, dar si liderul camerei reprezentantilor. Ambii au dat de inteles ca daca tarile europene vor permite crearea de retele 5G cu echipamente de la Huawei, vor exista consecinte pentru actiunile lor, aducand in discutie si alianta NATO care trebuie sa ramana puternica in momentul de fata.

Huawei: Declarata un RISC pentru Alianta NATO, Iata Motivul

Huawei a fost declarata un risc pentru NATO si de catre secretarul departamentului de aparare al SUA, Mark Esper, intreaga delegatie americana venind cu un plan foarte clar privind compania chinezeasca. Practic, dupa ce s-a incercat convingerea aliatilor europeni sa blocheze Huawei pentru retelele 5G, americanii pun acum presiune cu alianta NATO, care in final e mai importanta pentru foarte multe tari decat chinezii, deci sunt sanse mai mari ca mesajul sa ajunga unde trebuie.

“Lupta dintre SUA și Europa pentru tehnologia chineză amenință cu împărțirea alianței militare transatlantice. Dacă nu înțelegeți amenințarea și nu facem ceva în acest sens, la sfârșitul zilei, ar putea compromite care este cea mai de succes alianță militară din istorie: NATO.”

Huawei este totusi folosita ca moneda de schimb in disputele pe care unele tari europene le au cu SUA, acestea dorind sa aiba mai multa influenta in deciziile pe care SUA le ia, astfel ca refuza sa interzica total echipamentele lor. Franta si Germania se numara printre aceste tari, iar una dintre ele a permis folosirea echipamentelor Huawei, chiar daca cu unele restrictii, iar Germania ar urma sa faca acelasi lucru, chiar daca deocamdata nu a fost luata o decizie finala.

Huawei este o moneda de schimb in lupta comerciala dintre SUA si China, iar de acum incepe sa devina una inclusiv in disputele politice si economice dintre puternicele tari europene si americani.