NASA: ALERTA pentru 3 ASTEROIZI ce vin AZI Aproape de Terra

NASA alerta asteroizi terra

NASA a emis o noua alerta pentru trei asteroizi care vin astazi aproape de Pamant, si vorbim despre roci care nu sunt chiar atat de mici, una dintre ele ajungand chiar la o distanta surprinzator de mica de planeta pe care traim.

NASA ne avertizeaza in legatura cu un asteroid numit 2020 CG2, acesta avand un diametru de 78 de metri, unul numit 2020 CK1 cu diametru de 3 ori mai mic, si unul cu denumirea 2018 CW2, al carui diametru este de aproximativ 50 de metri.

NASA sustine ca fiecare dintre cei trei asteroizi se deplaseaza cu viteze care depasesc 30.000 KM/h, insa dintre toti, 2020 CG2 va ajunge cel mai proape de Pamant, si e cel mai periculos, pentru ca este si cel mai mare dintre toti cei trei.

NASA afirma ca acest asteroid va ajunge la cam 862.000 km de Pamant, sau de cam 2 ori distanta dintre Luna si Pamant, deci vorbim despre o apropiere neobisnuita, iar daca ar fi sa intre in atmosfera, atunci probabil ca ar lovi si suprafata cu o forta substantiala.

NASA spune ca toti cei trei asteroizi vor trece in cursul acestei zile la ore diferite in apropierea Pamantului, dar ca nu ar exista si vreun risc serios ca vreunul sa loveasca suprafata planetei, ceea ce in final este o veste foarte buna pentru toata omenirea.