FAN Courier: ALERTA pentru TOTI Romanii, ce Spune Compania

FAN Courier alerta

FAN Courier este cea mai mare firma de curierat din Romania, iar pentru toti cetatenii din tara are astazi un mesaj de alerta extrem de important deoarece oricine este vizat, chiar daca a folosit, sau nu foloseste, serviciile sale in tara noastra acum.

FAN Courier alerteaza toata Romania in legatura cu un atac de tip phishing care este facut in numele companiei romanesti, acesta implicand trimiterea de mesaje email false care contin fisiere malitioase ce pot infecta calculatoarele oamenilor cu malware si extrage date din ele.

FAN Courier le spune tuturor romanilor ca in cazul in care primesc email-uri care par sa vina de la companie, dar sunt suspicioase, sa nu deschida, sau sa descarce fisierele atasate in ele, si sa le acceseze, deoarece acestea le pot infecta calculatoarele.

FAN Courier trimite email-uri cu privire la statusul expeditiilor sale pentru toti cei care trimit colete in Romania, astfel ca utilizatorii seriviciului primesc mesaje de la companie, dar e posibil ca si romanii care nu-i folosesc serviciile sa primeasca prin email mesaje cu fisiere malitioase.

“Vă rugăm sa acordați o atenție sporită adreselor de email de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier. Aceste email-uri fac parte dintr-o campanie de atac de tip phishing in care este folosit numele companiei noastre pentru distribuirea unor fișiere infestate cu Trojan. Să nu deschideți fișierele primite prin e-mail decat în situația în care cunoașteți expeditorul iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate.”

FAN Courier nu are cum sa previna asemenea atacuri deoarece ele sunt facute de catre hackeri independenti de companie, dar ne avertizeaza sa fim extrem de atenti si sa nu accesam fisierele din cele suspicioase.