BMW: SURPRIZA MARE Anuntata pentru Noile Modele de Masini

BMW a pregatit o mare surpriza pentru unele dintre noile sale modele de masini pregatite pentru lansare in 2020 si 2021, iata ce a anuntat producatorul.

BMW jante aero

BMW a facut in februarie un anunt surpriza important pentru urmatoarele sale modele de masini, iar asta in conditiile in care producatorul german incearca sa intre in ton cu timpurile si sa aduca pe piata mai multe masini electrice. Cei de la BMW pregatesc lansarea iX3, primul lor SUV complet electric, dar si a i4 in 2021, iar pentru ambele au creat un nou tip special de jante aerodinamice care ar trebui sa ajute la consumul general pe care-l are masina in timpul rularii.

BMW va include aceste noi jante initial in iX3-ul pe care il pregatesc acum pentru lansare, dar se pare ca ele vor fi disponibile inclusiv pentru masinile din seria iNext, nu doar in i4. BMW Aerodynamic Wheel este denumirea pe care BMW a ales-o pentru aceste jante speciale, ele fiind facute din aluminiu, cu insertii individuale, si avand o greutate cu 15% mai mica decat cea a jantelor standard oferite pentru modelele X3, sau alte SUV-uri.

BMW: SURPRIZA MARE Anuntata pentru Noile Modele de Masini

BMW jante aerodinamice

BMW spune ca noile sale jante ar trebui sa ofere o reducere cu pana la 2% a consumului de energie in timpul rularii, si sa creasca autonomia cu pana la 10 kilometri, ceea ce pare cam egal cu zero. Totusi, daca ne gandim la faptul ca acei 10 kilometri pot face diferenta dintre a putea incarca masina, sau nu, afirmatiile celor de la BMW trebuie analizate cu mare atentie pentru ca in cazul masinilor electrice e foarte important sa nu ramai fara curent departe de o statie de incarcare.

BMW jante aero insertii

BMW urmeaza sa includa in iX3 si cea de-a 5-a generatie a trenurilor de rulare pe care le-a folosit pana acum in masinile electrice, dar chiar si asa, autonomia masinii nu va depasi cu mult 400 KM, in conditii ideal. In conditii de folosire normala, BMW iX3 va ajunge cam greu la cei 400 KM de autonomie pe care ar trebui sa ii ofere, mai ales daca separat de sofer mai sunt si alte persoane, sau bagaje in masina, numarul de kilograme in plus influentand foarte mult autonomia.

BMW va lansa iX3 in cursul acestui an, si va fi interesant de vazut care vor fi primele impresii in legatura cu autonomia pe care o va oferi masina, aceasta contand cel mai mult dintre toate noutatile.