Android: Google Anunta o Noua Veste GROZAVA pentru Telefoane

Android are o veste grozava anuntata de catre Google pentru toate telefoanele din lumea intreaga, iata ce schimbare neasteptat de mare este facuta.

Android localizare

Android are parte de un anunt extrem de bun de la compania Google, iar el isi va vedea aplicate efectele asupra tuturor telefoanelor care folosesc acest sistem de operare, chiar destul de curand. Mai exact, cei de la Google au anuntat in mod oficial ca intentioneaza sa verifice toate aplicatiile pentru Android care sunt trimise pentru publicare in Google Play Store, si cer informatii privind locatia utilizatorilor, indiferent cum le vor folosi dupa primire.

Android a avut de-a lungul anilor diverse probleme din cauza aplicatiilor malitioase care extrageau date despre locatiile oamenilor, insa cei de la Google pun in sfarsit capat acestor practici. Inainte ca Android 11 sa fie lansat, Google va incepe sa verifice toate aplicatiile pentru Android care cer informatii despre locatiile telefoanelor, si va decide daca datele cerute sunt necesare pentru functionarea aplicatiei, sau nu, ea urmand a fi acceptata, sau respinsa.

Android: Google Anunta o Noua Veste GROZAVA pentru Telefoane

Android va avea in versiunea 11 implementate si functii noi pentru a limita accesarea informatiilor privind locatia telefoanelor de catre aplicatii, iar Google vrea sa duca lucrurile chiar mai departe de atat. In baza explicatiilor de la Google, aplicatiile retelelor de socializare, ca Facebook, vor fi aprobate pentru a avea acces la locatia noastra din telefoanele Android chiar si cand nu le folosim, dar aplicatii ale magazinelor, etc, vor trebui sa limiteze accesul.

“În cursul acestui an, vom actualiza politica Google Play pentru a solicita ca dezvoltatorii să obțină aprobarea dacă doresc să acceseze datele locației în fundal. Toate aplicațiile vor fi evaluate în funcție de aceiași factori, inclusiv aplicațiile făcute de Google, iar toate trimiterile vor fi analizate de către oamenii din echipa noastră.”

Android va avea aceasta schimbare de politica privind acceptarea aplicatiilor in Google Play impusa din aprilie, insa abia din august se vor impune efectiv restrictiile pentru aplicatiile trimise pentru aprobare in magazin. Politica se va aplica atat pentru actualele aplicatii pentru Android din Google Play Store, cat si pentru cele noi, iar cele care pana pe 2 noiembrie n-au fost actualizate si verificate, vor fi automat eliminate din magazin pana la actualizare.

Android are aceste schimbari facute dupa ce Google a fost acuzata in repetate randuri ca le permite dezvoltatorilor de aplicatii sa preia prea multe informatii despre locatie, insa iata ca lucrurile se schimba in final in bine.