Huawei: AVERTIZAREA DURA de la Ambasadorul SUA in Romania

Huawei este in centrul unei avertizari foarte importante facute de catre ambasadorul SUA in Romania, iata ce spune acesta despre compania chinezeasca.

Huawei Ambasador

Huawei nu are probleme doar in SUA, sau multe tari din Europa, ci si in Romania, unde noul ambasador al Americii continua politica de avertizare cu privire la compania chinezeasca si produsele sale. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA in Romania, a afirmat astazi ca Huawei este o companie distructiva, iar permiterea folosirii echipamentelor sale in retelele 5G din tara este o cale gresita pe care nu ar trebui sa mearga guvernul acum.

Huawei are adusa in discutie situatia sa din China, SUA spunand ca ea este controlata de catre guvernul chinez, si ca ea nu ar fi transparenta, dar si ca nici nu ar putea fi trasa la raspundere daca exista probleme. Desigur ca a fost adus in discutie si faptul ca Huawei a fost pusa sub acuzare in SUA saptamana trecuta pentru furt de tehnologie, si nu numai, Romania fiind avertizata sa nu ii permita sa vanda echipamente 5G pentru retelele de telefonie din tara noastra.

Huawei: AVERTIZAREA DURA de la Ambasadorul SUA in Romania

Huawei are in Romania facute fix aceleasi avertizari pe care le-am vazut deja in multe alte tari de la reprezentantii administratiei americane, astfel ca nu e nimic nou aici, doar ca mesajul vine local. Probabil va mai amintiti faptul ca presedintele Klaus Iohannis a semnat un memorandum in SUA in vara prin care se angaja sa ii cam blocheze pe cei de la Huawei din a furniza echipamente 5G pentru retelele locale, ceea ce deocamdata nu s-a prea intamplat.

”Există multe companii deţinute sau controlate de străini care nu pot fi trase la răspundere sau nu sunt transparente. Huawei este un prim exemplu al unei astfel de companii străine distructive. Huawei reprezintă o cale greşită! Acest model de afaceri distruge concurenţa şi subjugă oamenii unui monopol. Mai mult, Huawei este un pericol pentru securitatea naţională a fiecărei ţări care foloseşte dispozitive electronice. Toate informaţiile colectate devin cu uşurinţă disponibile şi sunt transmise guvernului comunist chinez.”

Huawei asteapta totusi cu interes sa vada ce va decide guvernul cu privire la viitoarele retele 5G, poate daca isi va reintra si “in drepturi” dupa votul din Parlament de saptamana aceasta, sau cea viitoare. Deocamdata Guvernul Romaniei nu prea poate lua o decizie cu privire la retelele 5G pentru ca nu e o problema urgenta de functionare a tarii, astfel ca Huawei si restul operatorilor de telecomunicatii mai au de asteptat intr-o perioada si asa foarte incerta.

Huawei a spus in repetate randuri ca americanii mint, le-a cerut sa prezinte si dovezi pentru toate acuzatiile, iar foarte multi oameni asteapta cu mare interes sa vada si asa ceva de la ei.