Microsoft Lanseaza un Antivirus pentru iPhone si Android

Microsoft Antivirus iPhone Android

Microsoft lanseaza un antivirus pentru telefoanele iPhone si Android, compania americana aducand Windows Defender si pe platformele mobile, desi iOS nu are nevoie de asa ceva, si aplicatia n-ar face mai nimic din ceea ce ar face un antivirus.

Microsoft nu a dezvaluit deocamdata ce intentioneaza sa ofere in aplicatia sa antivirus, insa pe Android ea ar putea scana aplicatiile pentru a verifica daca au vreun malware/adware, etc, cunoscut in ele, dar cum in iOS nu se pune problema de asa ceva, el ar fi inutil.

Microsoft va lansa Windows Defender inclusiv pentru macOS, deci era de asteptat ca aplicatia antivirus sa ajunga inclusiv in iPhone si Android, in a doua platforma aplicatiile de acest gen fiind extrem de utile pentru protejarea utilizatorilor.

Microsoft nu va putea face prea mult pe iPhone din moment ce in iOS aplicatiile sunt restrictionate in ceea ce pot face, si nu pot scana fisierele din alte aplicatii din telefoane, sau cele ale sistemului de operare, dar oricum in iOS nu e nevoie de antivirus.

“Microsoft intenționează să aducă software-ul antivirus Defender pe Android și iOS la sfârșitul acestui an. Gigantul software dezvoltă aplicații pentru sisteme de operare mobile care sunt concepute pentru a asigura prevenirea antivirusului și o „experiență completă a liniei de comandă”. Microsoft nu dezvăluie exact ce vor face aplicațiile încă, dar compania intenționează să le previzualizeze la conferința RSA săptămâna viitoare.”

Microsoft poate oferi in iOS alerte pentru atacurile de tip phishing, daca ar avea si un browser pentru a permite navigarea pe internet, dar in Safari nu ar putea afisa alerte, deci antivirusul va fi foarte util pe Android, insa versiunea pentru iOS e inutila.