Android: Mesaj IMPORTANT al Google pentru TOATE Telefoanele

Android are parte de un mesaj extrem de important de la compania Google pentru toate telefoanele din lumea intreaga, iata ce a anuntat compania americana.

Android malitios

Android este in centrul unui mesaj foarte important venit de la Google pentru toate telefoanele din intreaga lume, compania americana luand o decizie care a surprins foarte multa lume, dar care este extrem de buna. Google a anuntat ca a inceput sa elimine din Google Play Store aplicatiile pentru Android care contine reclame ce afecteaza experienta de utilizare a telefoanelor, adica atunci cand ele nu sunt folosite, sau reclame ce pacalesc utilizatorii sa dea click pe ele.

Android a avut nu mai putin de 600 de aplicatii din Google Play Store eliminate de catre compania Google in ultima perioada, insa eliminarea aplicatiilor va continua si in perioada urmatoare. Google va elimina din Google Play Store inclusiv aplicatiile pentru Android care afiseaza reclame peste toata interfata aplicatiilor, chiar si a celor terte, sau care sunt afisate in fundal, deci o problema foarte mare a sistemului de operare va fi rezolvata.

Android: Mesaj IMPORTANT al Google pentru TOATE Telefoanele

Android are din pacate multi utilizatori afectati de aplicatiile de acest gen, rularea de reclame in fundal consumand atat trafic de internet, cat si energia bateriei telefoanelor, deci eliminarea e buna. Google a afirmat ca hackerii incep sa devina din ce in ce mai iscusiti in crearea de aplicatii care sa le faca rau utilizatorilor, dar si in ascunderea felului in care reclamele din acestea sunt afisate peste tot in sistemul de operare fara ca oamenii sa stie.

“Ca parte a eforturilor noastre în curs – împreună cu ajutorul tehnologiilor nou dezvoltate – astăzi anunțăm că aproape 600 de aplicații au fost eliminate din Google Play Store și interzise platformele noastre de monetizare publicitară, Google AdMob și Google Ad Manager, pentru încălcarea noastră politica de reclame și politica interstițială interzisă.”

Android a avut majoritatea aplicatiilor malitioase facute de catre dezvoltatori din China, India, Singapore, tari in care vasta majoritate a aplicatiilor sunt facute fix la fel. Desigur ca aplicatiile erau gandite pentru a atrage utilizatori din Europa si America de Nord, unde se fac banii buni din reclame, iar Google a decis ca utilizatorii cu telefoane Android n-ar trebui sa mai suporte mizeriile pe care companiile asiatice, si nu numai, le tot fac.

Android ar fi avut aplicatiile de acest gen lansate cu sisteme cam similare pentru a evita detectarea intentiilor malitioase inainte de publicare in Google Play Store, dar nu se stie daca au colaborat pentru asta.