Politia Romana: Anunt IMPORTANT cu Privire la Vinieta OXIGEN

Politia Romana Vinieta OXIGEN

Politia Romana a facut un anunt foarte important cu privire la vinieta OXIGEN, pe care primaria Capitalei anuntase ca o va introduce de la 1 martie, dar pe care Gabriela Firea o va scoate luni, si exista cel putin un motiv serios pentru care va face acest lucru.

Politia Romana, prin Brigada Rutiera din Bucuresti, a anuntat faptul ca nu a fost cerut avizul necesar pentru ca vinieta OXIGEN sa intre in vigoare de la 1 martie, acesta fiind obligatoriu pentru o asemenea taxa pe care o impune o primarie pentru cetatenii sai.

Politia Romana spune ca nu i-a fost cerut avizul pentru hotararea de consiliu local al Municipiului Bucuresti prin care a fost anuntata pentru introducere in vigoare a vinietei OXIGEN, iar asta inseamna ca ea orice amenzi vor putea fi anulate in instanta, impreuna cu acea hotarare.

Politia Romana nu a primit vreo cerere pentru avizarea vinietei OXIGEN pentru ca Primaria Capitalei nu l-a cerut, fara a exista vreo explicatie inca, dar indiferent de situatie, e foarte clar faptul ca de la 1 martie nu va fi impusa nicio obligatie pentru soferi.

Politia Romana spune ca nici indicatoarele privind zona ZACA, pe care Primaria Capitalei le-a montat deja, nu au fost amplasate cu vreun aviz de la Brigada Rutiera, deci nimeni nu trebuie sa le respecte, si din nou, orice amenzi vor putea fi contestate.

“În conformitate cu prevederile rutiere, autoritățile locale stabilesc limitări privind circulația, staționarea, parcarea, pentru diferite categorii de vehicule doar cu avizul poliției rutiere. Șoferii vor putea nu doar să conteste amenda pe care au primit-o, vor avea posibilitatea de a ataca chiar hotărârea de Consiliu general invocând această lipsă a avizului.”

Politia Romana vine practic cu o veste foarte buna pentru toti soferii, iar asta pentru ca vinieta OXIGEN nu are cum sa se aplice fara avizele sale, deci nu se vor da amenzi de la 1 martie, astfel ca toata lumea va putea circula libera prin centrul Capitalei.