iOS: PROBLEMA Noua Descoperita pentru iPhone si iPad (VIDEO)

iOS, acel sistem de operare “sigur” pe care Apple l-a lansat pentru iPhone si iPad, are in clipul video de mai sus demonstrata o problema de securitate pe care compania Apple nu o considera ca fiind o problema, desi in realitate situatia e cam diferita.

iOS a fost gandit pentru a le permite aplicatiilor sa acceseze in fundal orice fel de informatii care sunt disponibile in clipboard, adica acel sistem care “tine minte” orice texte, link-uri, imagini, etc, copiate de catre noi pentru introducere intr-o alta aplicatie.

Problema este ca unele aplicatii malitioase pot folosi acest sistem pentru a extrage si unele date importante, cum ar fi locatia, parole, nume de utilizator, etc, fara ca noi sa stim acest lucru, si asta pentru ca nu suntem anuntati in vreun fel.

Apple nu considera ca aceasta este o problema reala pentru ca sistemul functioneaza as acum a fost gandit de catre ei, doar ca aplicatiile malitioase pot prelua mai multe informatii decat au nevoie, iar americanii nu prea pot controla acest lucru.

Apple nu poate impiedica publicarea in App Store a aplicatiilor care acceseaza clipboard-ul, iar ast apentru ca toate cele ale retelelor de socializare fac asta, separat de multe altele, deci trebuie sa stiti ca unele aplicatii malitioase pot extrage date de care nu stim.