Huawei: Clientii Incep sa se FEREASCA de Noile Telefoane

Huawei incepe sa aiba noile sale modele de telefoane mobile evitate de catre clientii care cauta ceva ce sa le ofere experienta pe care o asteapta.

Huawei fereasca

Huawei incepe sa fie ocolita de catre unii potentiali clienti din cauza problemei mari a lipsi aplicatiilor de la companiile Google, Facebook, si nu numai, in weekend primii facand o avertizare uriasa pentru intreaga planeta. Cei de la Google au spus ca toate telefoanele Huawei lansate dupa mai 2019 nu pot avea aplicatiile sale, iar instalarea din surse terte nu e recomandata deoarece aplicatiile pot fi pline de malware, si nu vor functiona bine, pentru ca ele nu au sport oficial.

Huawei a avut zilele trecute anuntata de catre Orange lansare Huawei MATE 30 Pro pentru clienti, iar cum operatorul a omis sa spuna ca vine fara aplicatiile de la Google, clientii i-au atras atentia rapid. Pe pagina de pe Facebook a celor de la Orange, unde a fost publicat anuntul privind lansarea telefonului celor de la Huawei, mai multi utilizatori i-au cerut operatorului sa specifice ca telefonul vine fara aplicatiile Google inainte ca lumea sa-l cumpere.

Huawei: Clientii Incep sa se FEREASCA de Noile Telefoane

Huawei a incercat pana acum sa minimizeze impactul lipsei aplicatiilor de la Google, sau alte companii americane, dar clientii incep sa-si dea seama cat de serioasa este problema, si incep sa evite telefoanele. Anuntul celor de la Google privind evitarea instalarii aplicatiilor sale din surse terte pe telefoanele de la Huawei este un nou motiv foarte bun pentru ca lumea sa ii treaca cu vederea produsele, pentru ca experienta de folosire nu va fi aceeasi.

Huawei face telefoane bune, din punct de vedere hardware, insa cu software-ul situatia sta altfel, de la acuzatii de spionaj, si pana la lipsa unor aplicatii pe care oamenii le considera esentiale, cum ar fi Facebook, Instagram, Chrome, YouTube. Un telefon de la Huawei fara aceste aplicatii nu e dorit vasta majoritate a clientilor, si asta s-a vazut cand Huawei MATE 30 Pro a fost lansat in Romania, inregistrand doar 447 de precomenzi, de la “entuziasti”.

Huawei a vazut asta ca un succes, dar in realitate e un mare esec in comparatie cu vanzarile pe care Huawei MATE 20 Pro le-a avut, iar vina cade pe Donald Trump, care tine telefoanele bune departe de noi.