Calea Lactee: Imagine RARA cu un URIAS Fenomen SPECTACULOS

Calea Lactee este prezentata intr-o imagine rara cu un fenomen spectaculos foarte important care ne dezvaluie multe din felul in care este ea compusa.

Calea Lactee fenomen

Calea Lactee are o imagine rara cu un important fenomen spectaculos publicata, si ea ne arata cat de surprinzatoare este galaxia din care facem parte, dar si cat de frumoasa se poate ea dovedi a fi uneori. Vorbim despre o imagine care a fost inregistrata la sfarsitul verii trecute, dar publicata abia recent, ea prezentand Calea Lactee asa cum este vazuta de catre un observator mare din Portugalia, si prezinta ceva ce putina lume are ocazia de vedea usor.

Calea Lactee ne arata in aceasta imagine un arc galactic ce prezita doua parti ale galaxiei care foarte rar sunt vizibile in acelasi timp, iar asta face imaginea cu atat mai spectaculoasa. In partea stanga a maginii putem vedea ceea ce in mod normal este vizibil pe cer din Calea Lactee in timpul verii, aceasta parte disparand in mod gradual si facand loc partii din galaxie care este vizibila iarna, insa tranzitia se face de obicei intr-un asemenea fel incat e greu vizibila.

Calea Lactee: Imagine RARA cu un URIAS Fenomen SPECTACULOS

Calea Lactee are prezentate si cateva dintre constelatiile sale importante pe care in mod normal nu le putem vedea in asemenea conditii, dar iata ca se intampla si fenomene spectaculoase pe cerul lumii. Prima imagine din acest articol a fost facuta prin combinarea a nu mai putin de 22 de imagini separate cu Calea Lactee, deci nu vorbim despre ceva care a fost realizat foarte simplu, astfel ca e cu atat mai spectaculos fenomenul care a fost inregistrat pe cer.

“Imaginea mozaic prezintă două laturi ale Căii Lactee care nu sunt de obicei vizibile în același timp. În partea stângă a fotografiei se află „Calea Lactee de vară”, care dispare treptat în orizontul vestic, când se încheie sezonul estival. În direcția opusă a arcului, pe cerul de est, „Calea Lactee de iarnă” începe să apară cu constelațiile de iarnă ale lui Auriga, carul și Taurului, taurul, strălucind strălucitor.”

Calea Lactee este compusa din foarte multe planete, stele si alte corpuri din univers, astfel ca a le vedea pe toate intr-un asemenea mod pe cer ne arata cat de complexa este galaxia din care facem parte. Imaginea in sine ne confirma inca o data, daca mai era necesar, ca in Calea Lactee avem parte de o diversitate pe care trebuie sa o exploram pentru a afla cat de multe secrete inca se mai ascund in zonele “apropiate” de Pamant, si care ne pot afecta.

Calea Lactee este o galaxie surprinzatoare, una dintre extrem de multele din univers, si una dintre cele care inca mai trebuie analizata cu foarte mare atentie de catre agentiile noastre spatiale.