Google: Un Semnal de ALARMA IMPORTANT cu Privire la Huawei

Google trage un semnal de alarma foarte important cu privire la Huawei si telefoanele sale, iata ce trebuie sa stie toata lumea chiar in acest moment

Google alarma huawei

Google a dat in weekend un semnal de alarma foarte important cu privire la Huawei si telefoanele noi ale companiei chinezesti, in legatura cu care a spus ca nu pot folosi aplicatiile si serviciile sale din cauza sanctiunilor din SUA. Google a spus ca acestea n-ar trebui instalate nici din surse terte pentru ca exista un foarte mare risc ca ele sa fie infectate cu malware sau virusi, si oricum felul in care au fost gandite nu permite folosirea pe telefoane fara certificare.

Google trage totusi un semnal de alarma fara precedent cu privire la Huawei, un foarte vechi partener al sau, care a produs inclusiv anumite modele de telefoane din seria Pixel in trecut. In ciuda relatiei stranse dintre Google si Huawei din trecut, semnalul de alarma pe care Google il trage este unul foarte important care ne arata din nou faptul ca americanii se gandesc foarte mult la experienta de care au parte clientii care folosesc sistemul de operare Android.

Google: Un Semnal de ALARMA IMPORTANT cu Privire la Huawei

Google vrea ca oamenii sa aiba parte de cea mai buna experienta cand folosesc sistemul de operare Android, si sa nu fie nevoiti sa recurga la solutii dubioase cand vine vorba de folosirea telefoanelor Huawei. instalarea Google Chrome, YouTube, Gmail, Google Docs, Google Maps, din surse nesigure poate lasa clientii cu telefoane blocate, cu date furate, sau cine stie ce alte probleme, dar asta nu e nici vina Huawei, nici a celor din Mountain View.

“Pe 16 mai 2019, guvernul american a plasat Huawei pe lista sa de entități. Acest lucru înseamnă că Google este interzis să lucreze cu Huawei pe modele noi de dispozitive sau să furnizeze aplicații Google, inclusiv Gmail, Hărți, YouTube, Play Store. Din cauza restricțiilor guvernamentale descrise mai sus, noile modele de dispozitive Huawei puse la dispoziția publicului după 16 mai 2019 nu au reușit să treacă prin acest proces de securitate și nici nu vor fi preîncărcate Play Protect. Drept urmare, ele sunt considerate „necertificate” și nu vor putea utiliza aplicațiile și serviciile Google. În plus, aplicațiile Google încărcate nu vor funcționa în mod fiabil, deoarece nu permitem ca aceste servicii să funcționeze pe dispozitive necertificate în care securitatea poate fi compromisă. Reîncărcarea aplicațiilor Google are, de asemenea, un risc ridicat de instalare a unei aplicații care a fost modificată sau modificată în moduri care pot compromite securitatea utilizatorului.”

Google vine cu aceste precizari dupa ce foarte multi oameni n-au stiut clar ce se intampla, mai ales ca dupa lansarea telefoanelor Huawei din toamna au aparut solutii de instalare neautorizata a aplicatiilor si serviciilor americane. Solutia parea sa aiba in spate o subsidiara a Huawei, si ea a fost blocata rapid dupa ce a aparut, insa Google nu a spus atunci nimic, dar acum lucrurile se schimba pentru a proteja utilizatorii din intreaga lume.

Google nu poate ajuta Huawei, si nu le spune oamenilor sa nu-i cumpere telefoanele, dar le spune ca daca o fac, sa accept situatia si sa foloseasca Huawei Mobile Services, si sa nu instaleze aplicatii cu malware si virusi.