Comisia Europeana: Schimbare MAJORA pentru Bateriile Telefoanelor

Comisia Europeana vrea sa faca o schimbare extrem de importanta pentru bateriile telefoanelor vandute in Europa, iata ce va prezenta Frans Timmermans.

Comisia Europeana baterii

Comisia Europeana vrea sa faca o schimbare foarte mare pentru bateriile noilor telefoane mobile, asa cum vrea sa impuna si folosirea unui singur standard pentru porturile de incarcare ale dispozitivelor. Dupa ce Parlamentul European a votat standardizarea porturilor de incarcare pentru telefoane mobile, Comisia Europeana vrea sa oblige producatorii sa permita inclusiv inlocuirea mult mai usoara a bateriilor, fara a vizita un service special, cum cere Apple.

Comisia Europeana vrea sa forteze producatorii de telefoane sa revina la vechile metode de a face telfeoane ale caror baterii pot fi inlocuite prin simpla scoatere a carcasei, ceea ce niciunul important nu mai ofera acum. Apple a fost prima companie care a lansat telefoane ale caror baterii nu pot fi inlocuite manual de catre clienti, si toti au urmat-o, insa acum Comisia Europeana vrea sa ii oblige sa schimbe aceasta practica, si sa le ofere mai multa libertate clientilor.

Comisia Europeana: Schimbare MAJORA pentru Bateriile Telefoanelor

Comisia Europeana are aceasta initiativa condusa de catre Frans Timmermans, vicepresedintele sau executiv, el urmand a prezenta o propunere de directiva la mijlocul lunii martie. Comisia Europeana nu vrea ca doar telefoanele sa fie vizate de aceasta directiva, ci o gama variata de alte dispozitive electronice, si asta in ideea de a le permite oamenilor sa mentina in folosinta produsele pentru perioade mai lungi de timp, generand astfel si mai putine deseuri electronice.

“UE vrea să forțeze producătorii de electronice să faciliteze înlocuirea mai ușoară a bateriilor. Durabilitatea pare a fi ideea de bază a acestei propuneri, deoarece înlocuirile mai ușoare ale bateriilor vor permite oamenilor să își folosească smartphone-urile pentru o durată mai lungă, generând astfel deșeuri electronice mai mici. Frans Timmermans, vicepreședinte al „Green Deal” la Comisia Europeană, îl va prezenta la jumătatea lunii martie.”

Comisia Europeana va avea de luptat in mod sigur cu foarte multa opozitie din partea Apple, singurul producator care se opune in general masurilor care sunt benefice pentru consumatori. In ciuda acestui lucru, Comisia Europeana are marele avantaj de a decide singura ce vrea sa faca, si nu cred ca vreun consumator se va plange ca nu va trebui sa plateasca un pret exagerat de mare la Apple pentru a i se schimba bateria telefonului fara a ii fi blocata folosirea lui.

Comisia Europeana nu va adopta prea curand o asemenea directiva, dar daca se va impune obligatia de standardizare a porturilor de incarcare, ar fi bine sa se mpuna si obligatia privind bateriile telefoanelor.