Samsung duce Lumea intr-o Noua Era a Telefoanelor Mobile

Samsung duce lumea telefoanelor mobile intr-o noua era cu o schimbare foarte mare pe care a anuntat-o in mod oficial, si care a surprinsa multa lume.

Samsung 16 gb ram

Samsung duce lumea intr-o noua era a telefoanelor mobile cu inceperea productiei de module RAM DDR 5 de 16 GB, acstea fiind produse la scara larga de catre companie si pentru competitorii sai. Aceste module de memorie RAM DDR 5 sunt folosite deja in Samsung GALAXY S20 Ultra, astfel ca vom afla in curand cam cat de performante sunt in realitate, si dupa aceea le vom vedea folosite inclusiv in alte telefoane mobile premium multumita Samsung.

Samsung sustine ca aceste noi module de memorie RAM DDR 5 de 16 GB ofera performante cu pana la 30% mai bune decat cele actuale, consumand deasemenea si mult mai putina energie decat in mod normal. Samsung produce aceste module de memorie RAM folosind un proces de fabricatie de 10nm, deci nu e unul dintre cele mai eficiente, insa chiar si asa, coreenii promit ca ele sunt mult mai performante decat componentele actuale.

Samsung duce Lumea intr-o Noua Era a Telefoanelor Mobile

Samsung aduce practic telefoanele mobile intr-o noua era, in care ele vor aduce pentru clienti mai multa memorie RAM decat acestia au deja in laptop-uri si calculatoare, ceea ce nu e tocmai util. Trecerea la 16 GB RAM in telefoanele mobile nu e fortata de 5G, pentru ca si 8 GB sunt suficienti pentru multe modele, deci Samsung trece la urmatoarea generatie doar pentru a-si creste vanzarile in divizia care a mers in scadere de cateva trimestre fiscale incoace.

Samsung a lansat aceste noi module RAM DDR 5 de 16 GB la doar 6 luni dupa cele de 12 GB, fiind prima oara cand face atat de rapid o trecere de la un produs de acest gen la altul. Chiar daca acum aceste chip-uri sunt destul de scumpe si vor fi oferite doar in telefoanele premium, ele vor ajunge inclusiv in telefoanele de clasa medie, dar sunt complet inutile, pentru ca nimeni nu va folosi toata cantitatea aceasta de RAM cand isi utilizeaza telefonul.

Samsung trebuie totusi sa faca bani din ceva, astfel ca aduce pe piata aceste module RAM de memorie care duc si telefoanele mobile intr-o alta era, inainte de a se face trecerea la 20 GB RAM.