Coronavirus: Informarea MS privind Produsele Aduse din China

Coronavirus ministerul sanatatii china

Coronavirus a generat foarte multa dezinformare, in special in randul multor romani care spun ca mastile chirurgicale de protectie sunt facute in China, deci pot infecta oamenii, ceea ce desigur ca e departe de realitatea situatiei in care ne aflam.

Coronavirus este in centrul atentiei Ministerului Sanatatii, care a publicat o informare foarte importanta cu privire la produsele care sunt aduse din China unele dintre ele poate chiar si din zona Wuhan, epicentrul epidemiei din tara unde se produce mai tot.

Coronavirus nu supravietuieste unui drum cu vaporul din China pana in Europa, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a spus ca nu exista vreun risc de contaminare pentru oameni in cazul produselor care sunt trimise de acolo, indiferent de care sunt.

Coronavirus nu poate fi transmis prin produsele trimise din China pentru ca, conform OMS, acesta nu supravietuieste suficient de mult pe suprafete in timpul transportului, deci nu are cum sa existe in momentul in care pachetele ajung la destinatie.

“Organizația Mondiala a Sănătății a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafețe . Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).”

Coronavirus nu ar trebui, deci, privit ca o piedica pentru cumpararea de produse din China, in special cele care au ajuns aici in 2019, deci nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere.