Coronavirus Romania: Anuntul Departamentului pentru Situatii de Urgenta

Coronavirus Romania dsu

Coronavirus este in centrul atentiei tuturor romanilor in momentul de fata, iar din aceasta cauza autoritatile au creat un grup special de comunicare prin care sa ofere informatii constante cu privire la evolutia situatiei din tara noastra, de 2 ori pe zi.

Coronavirus a impus pana acum plasarea a 26 de persoane in carantina institutionalizata, adica in centre special amenajate de catre autoritatile din Romania, insa DSU sustine ca nu exista persoane care sa fi fost confirmate ca fiind infectate de virus.

Coronavirus a fortat autoritatile sa faca zeci de teste pana acum, iar Departamentul pentru Situatii de Urgenta afirma la 12 ca exista 32 de teste in lucru, dar la ora 14:00 Raed Arafat afirma ca mai bine de jumatate din ele a iesit negative, ceea c e foarte bine.

Coronavirus a generat 137 de apeluri la 112 pana in momentul de fata, desi nu se stie foarte clar ce anume au vrut sa afle romanii de la operatori, dar in cazul unora a fost vorba de persoane care au cerut ajutor deoarece credeau ca ar putea fi infectate.

‼️ImportantSituația de la acest moment Grupul de Comunicare Strategică

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 26 februarie 2020

 

Coronavirus este o problema foarte serioasa si pentru ca genereaza si foarte multa dezinformare, iar Departamentul pentru Situatii de Urgenta afirma ca nu trebuie sa credem stirile false care se distribuie pe retelele de socializare, pentru ca ele genereaza panica inutila.

Coronavirus forteaza autoritatile din Romania sa fie mult mai implicate in ceea ce priveste comunicarea cu cetatenii, iar asta pentru ca vorbim si despre o situatie foarte serioasa, si e bine sa vedem ca ei incearca macar sa ne tina la curent cu informatiile importante.