Coronavirus: Decizia Guvernului Romaniei anuntata de Prim-Ministru

Coronavirus Guvernul Romaniei

Coronavirus a infectat deja o persoana din Romania, acest lucru fiind anuntat oficial aseara de catre Ministerul Sanatatii, ea fiind sub supraveghere la spitalul de boli infectioase Matei Bals, insa Guvernul Romaniei a identificat o alta mare problema in tara.

Coronavirus a dat startul unui val de stiri false care au inceput sa sperie cetatenii din Romania, iar Guvernul vrea sa stapaneasca aceasta problema, si vrea ca Facebook, Google, WhatsApp, si nu numai, sa fie contactate pentru ca informatiile false sa fie scoase de pe platforme.

Coronavirus a generat deja o colaborare intre Organizatia Mondiala a Sanatatii si Google pentru prezentarea de informatii oficiale despre virus in cautarile de pe Google Search, iar Facebook deja filtreaza stirile false publicate in platforma, sau promovate prin reclame.

Coronavirus este totusi folosit de catre persoane necunoscute, deocamdata, pentru a induce panica in Romania, iar Guvernul vrea ca Facebook, Google, WhatsApp, si nu numai, sa reactioneze mai mult inclusiv in Romania, pentru a impiedica distributia de stiri false la scara larga.

“Grupul de lucru pe comunicare trebuie să ia legătura cu Facebook, cu Google, samd astfel încât să obțină posibilitatea de a notifica orice fake-news, pentru că ne confruntăm cu o avalanșă de informații false care sunt lansate de pe platforme de cele mai multe ori necunoscute care induc panică. Și aici trebuie imediat reacționat, notificat, astfel încât să dispară aceste informații false.”

Guvernul Romaniei nu a anuntat masuri pentru a identifica persoanele care distribuie stiri false si induc panica, vrand deocamdata doar ca Facebook, Google si WhatsApp sa le elimine din platformele lor, dar in cazul celei din urma, care e extrem de populara, acest lucru ca fi extraordinar de greu.