Google LUPTA pentru Huawei si TOTI Clientii sai de Telefoane

Google lupta pentru Huawei si toti clientii sai cu telefoane, compania americana sustinandu-si vechiul partener, implicit si pe toti clientii sai.

Google lupta huawei

Google a inceput sa lupte pentru Huawei intr-un moment in care altii par sa fi abandonat compania chinezeasca, si o face inclusiv pentru clientii cu telefoane pe care vechiul sau partener ii are. Google are o veche relatie de colaborare cu Huawei, ea fiind extrem de importanta, si aducand foarte multe produse bune de-a lungul timpului, dar Donald Trump se cam impotriveste continuarii parteneriatului dintre ele, si asta in ciuda faptului ca doar el isi doreste asta.

Google a dezvaluit ca a facut o cerere oficiala la guvernul SUA pentru a ii fi permisa reinceperea colaborarii cu Huawei, si asta pentru ca nu vrea sa piarda sutele de milioane de clienti ai chinezilor. Huawei a afirmat ca are 400 de milioane de clienti cu telefoane care-i acceseaza AppGallery lunar, insa numarul celor care acceseaza Google Play Store este mai mic, acesta fiind blocat in China, deci vasta majoritate a utilizatorilor de acolo nu-l pot accesa.

Google LUPTA pentru Huawei si TOTI Clientii sai de Telefoane

Google are totusi, cel mai probabil, peste 150 – 200 de milioane de clienti cu telefoane Huawei care-i acceseaza Google Play Store-ul lunar, si vrea sa ii tina acolo, dar sa-i aduca si pe cei care cumpara telefoanele mai noi. Mai mult decat atat, cei de la Google vor ca alianta dintre companiile chinezesti impotriva Google Play Store sa se mai dilueze, insa asta n-ar trebui sa fie o grija pentru americani deoarece europenii, si cei de pe alte continente nu vor fi interesati de magazinele de aplicatii chinezesti.

Google vrea totusi ca Huawei sa poata integra din nou serviciile sale in noile modele de telefoane, impreuna cu aplicatiile dedicate, dar Donald Trumpse dovedeste a fi cam incapatanat. Google are puterea necesara pentru a forta mana lui Donald Trump si a mai relaxa sanctiunile impuse Huawei, dar depinde si ce va dori el in schimb pentru a le indeplini cererile, insa e foarte posibil ca lucrurile sa se rezolve curand, iar Android sa revina in telefoanele chinezilor.

Google are foarte multe de castigat de pe urma oferirii Android in versiune oficiala pe telefoanele Huawei, iar acest lucru se va intampla mai devreme, sau mai tarziu, daca e va continua sa lupte pentru chinezi.